Esad Rus Kanalına Konuştu: Türkiye Harekat Düzenlerse Karşılık Veririz

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü YPG'nin sözde liderinden sonra Esad da Rus kanalına konuşup Türkiye'nin harekatına karşı açıklamalarda bulundu.

Suriye diktatörü Beşar Esad, Russia Today Arapça Servisi'ne verdiği röportajda röportajda bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'nin olası harekâtına ilişkin soruları da yanıtladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre Suriye diktatörü Beşar Esad, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma planlarıyla ilgili ne yapmayı düşündüğü" sorusunu, "İşgal varsa ilk etapta halk direnişiyle karşılaşır. Tabii ki Suriye ordusu ülkenin her bölgesinde konuşlu değil. Ama konuşlu olduğu bölgelerde ve koşulların doğrudan askeri karşılaşmaya izin verdiği durumlarda çekinmeyiz. 2,5 yıl önce Suriye ve Türk orduları karşı karşıya gelmiş ve Suriye ordusu bazı Türk hedeflerini tahrip etmişti. Askeri kapasite elverdiği sürece bu yeniden gerçekleşecektir" diye yanıtladı.

Kürtçü Terör Örgütü YPG'nin Elebaşı Rus Devlet Kanalına Çıktı


İdlib konusunda da, "İşgal altındaki her bölge gibi İdlib'in kurtarılmasının da askeri ve siyasi planlar dahilinde olduğunu" belirten Suriye diktatörü Beşar Esad, "Kuşkusuz Türkler ya da teröristler tarafından işgal edilmiş her toprak zamanı gelince kurtarılacak" ifadesini kullandı.

esad türkiye suriye operasyonu suriyeye harekat idlib