Esad'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı: Türkiye İle Görüşmeler Sonuçsuz Kaldı

TAKİP ET

Suriye'deki Esad diktasının Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi Türkiye ve Suriye arasında görüşmeler gerçekleştirildiğini doğruladı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi Beşar el-Esad rejimi ve Türkiye arasında görüşmeler gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları teyit etti.

El-Caferi yaptığı açıklamada “Türkiye, Golan’dan 4 kat daha büyük Suriye toprağını işgal etti” dedi.  “Suriye ile Türkiye arasında güvenlik görüşmeleri oldu, ancak neticesiz kaldı” diyen Caferi, Türkiye'nin Esat bölgesine su akışını kesmesinin komşuluk ilişkilerine yakışmadığını belirtti. 

Mezhepçi ve ayrımcı söylemlerin Suriyeliler üzerinde etkisiz kaldığını belirten Caferi, Esad'ın zaferinin temelinde "Suriyelilik" bilincinin yer aldığını iddia etti. 

Ayrıca Rusya ve Çin'e teşekkür niteliğinde sözler söyleyen Caferi, “Eğer Rusya ve Çin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) olmasaydı, bugünden daha kötü şeyler meydana gelirdi. Batı ülkeleri 9 yılda Suriye’nin içişlerine karışmak için 8 komite oluşturdu” dedi.

Esad'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye İle Güvenlik Görüşmeleri Sonuçsuz Kaldı