Esad'ın Dışişleri Bakanı: Türkiye İşgali Sona Erdirip Geri Çekilmeli

TAKİP ET

Suriye diktatörü Esad'ın Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki varlığını işgal olarak niteledi ve Türkiye'nin geri çekilmesini istedi.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığı bilgilere göre Suriye diktatörü Beşşar el-Esad'ın Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Erdoğan'ın Moskova'ya yapacağı ziyaret öncesinde Türkiye'nin İdlib'e ek birlikler göndermesine ilişkin olarak bölgedeki gerilimin Türkiye'nin askeri varlığından dolayı meydana geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin İdlib'deki askeri varlığı ve bölgedeki militan gruplara destek vermesi nedeniyle bölgede gerilim oluştuğunu belirten Mikdad, "Türk işgali"nin derhal sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Mikdad uluslararası toplumu da Şam'ı Suriye'nin kuzeyindeki "işgal altındaki toprakların" kurtarması konusunda desteklemeye çağırdı.

Putin Kürtçü Terör Örgütü'ne Suriye'de Özerklik Mesajı Vermişti

Rus diktatörü Putin de Esad'ın Moskova'ya yaptığı ziyarette Türkiye'yi Suriye'de işgalci olarak nitelemiş ve Esad'ın ülkenin yüzde 90'ını kontrol altında tuttuğunu söyleyerek YPG'yi Şam tarafından meşru görülen bir güç olarak tanımlamış, bu ifadeleri Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'ye özerklik mesajı olarak algılanmıştı.

Esad'ın Dışişleri Bakanı Türkiye İşgali Sona Erdirip Geri Çekilmeli