Esad'ın Dışişleri Bakanı: Türkiye, Suriye Topraklarından Çekilmeli

TAKİP ET

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin askerlerini geri çekmesine yönelik çağrısını yineledi.

Şam hükümetinin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye merkezli yayın faaliyetleri yürüten al-Watan gazetesine yaptığı açıklamalarda Suriye diktatörü Esad'ın Moskova'ya yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Ziyarete ilişkin "Esad'ın yaptığı en iyi temaslardan biriydi" diyen Mikdad, Rusya ve Suriye konnusunda "terörle mücadele" konusunda ortak hedeflere sahip olduğunu ve bu konuda hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını söyledi.

"Ankara, Suriye topraklarından çekilmeli ve Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesini garanti edecek bir çözümü desteklemeli" diyerek daha önceki çağrısını yineleyen Mikdad, ABD'ye de benzer bir çağrı yaptı.

ABD'nin de Suriye'yi terk etmesi gerektiğini belirten Mikdad, "ABD’lilerin ülkemizi terk etmesi için ikna edecek çok yöntemimiz var ama benim tavsiyem hiçbir zaiyat vermeden ülkeden ayrılmaları" ifadelerini kullandı.

Mikdad daha önce de benzer bir açıklama yaparak Türkiye'nin Suriye'deki "işgalini" sonlandırması gerektiğini söylemişti.

Putin Kürtçü Terör Örgütü'ne Suriye'de Özerklik Mesajı Vermişti

Rus diktatörü Putin de Esad'ın Moskova'ya yaptığı ziyarette Türkiye'yi Suriye'de işgalci olarak nitelemiş ve Esad'ın ülkenin yüzde 90'ını kontrol altında tuttuğunu söyleyerek YPG'yi Şam tarafından meşru görülen bir güç olarak tanımlamış, bu ifadeleri Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'ye özerklik mesajı olarak algılanmıştı.

Esad'ın Dışişleri Bakanı Türkiye Suriye Topraklarından Çekilmeli faysal mikdad