Eşcinsel Olduğu İddiasıyla İşitme Engelli Vatandaşı Döven Fırat Kaya'nın 30 Suç Kaydının Bulunduğu Öğrenildi

TAKİP ET

Sabah saatlerinde sosyal medya gündemine oturan 'Fırat Delikanlı' lakaplı Fırat Kaya'nın kimliği doğrulandı.

Instagram hesabından yaptığı ''Aydın'da sapık şerefsizi gördüm ve yüzünü parçaladım. Geçmiş olsun gay pislik'' paylaşımı sonrası Twitter'da tepki toplayan Fırat Kaya için başlatılan ''#FıratDelikanlıTutuklansın'' kampanyası sonrasında polis ekipleri arama çalışmalarına başladı.

İşitme engelli olduğu öğrenilen bir adamı eşcinsel olduğu iddiasıyla döven Fırat Kaya'nın kimliğini doğrulayan polisler Kaya'nın yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 suç kaydı olduğunu belirledi.

Aydın Barosu, olayın Kocaeli'nde geçtiğini ve soruşturmanın Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Kendisi de İşitme Engelli

 

Fırat Kaya’nın şiddetine maruz kalan E. E.’nin emniyetteki ifadesinde kendisi de işitme engelli olan Fırat Kaya tarafından ticari bir iş için İzmit’e davet edildiğini, akşam dört arkadaşıyla dağ evinde içki içerken grubun saldırısına uğradığını anlattı.

Olay Kocaeli'nde Yaşanmış

Kaya'nın paylaştığı fotoğrafın üzerine 'Aydın' yazması üzerine olayın Aydın’da geçtiği düşünülmüştü. Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt bir açıklama yaparak, suçun işlendiği yerin Kocaeli olduğunu belirtti. Konunun Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir tarafından da yakından takip edildiğini kaydeden Bozkurt, Twitter hesabından “Açıklamamızda da yer aldığı üzere; suçun işlendiği yer Aydın değil Kocaeli olup, soruşturma Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte ve bizzat Kocaeli Barosu Başkanımız Sayın Bahar Candemir (Kocaeli Barosu Başkanı) tarafından da yakından takip edilmektedir'' şeklinde açıklama yaptı.

Aydın Barosu da resmi açıklamada “Araştırmalarımız sonucunda olayın Kocaeli ilimizde gerçekleştiği, bu nedenle soruşturma yetkisinin de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu, Aydın’la bir ilgisinin bulunmadığı, haberlerde Aydın şeklinde geçmesinin sebebinin muhtemelen müştekinin Aydın ilinde ikamet etmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Baro, gerçek adı Fırat Kaya olan saldırgan şahısla ilgi yürütülen sürecin takip edileceğini de belirtti.

 

 

fırat delikanlı kaya eşcinsel işitme engelli tutuklansın soruşturma suç kaydı