Esenyurt Belediye Meclisi'nde, Şiddet Gören Kadınlara Avukat Desteği Teklifi AKP ve MHP'nin Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

Esenyurt Belediye Meclisi'ne sunulan 'Şiddet gören kadınlara avukat desteği verilmesi protokolü' AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi arasında şiddet gören kadınlara avukat desteği verilerek adalete erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla bir iş birliği protokolü düzenlendi.

Yapılan protokol görüşülmek üzere Esenyurt Belediye Meclisi’ne getirildi. Protokol, geçirilmesi için yapılan meclis oylamasında , AKP ve MHP’li üyelerin ret oyu vermesiyle 18’e 21 oyla reddedildi.

AKP’li üyeler, gerekçe olarak sadece İstanbul Barosu ile iş birliği yapıldığını ve iktidara yakınlığıyla bilinen 2. Baro’nun isminin yazılmamasını gösterdi.

Ne Fark Eder

Protokolün reddedilmesine tepki gösteren Esenyurt Belediye Başkanı Deniz Bozkurt, yaptığı açıklamada "1. ya da 2. Baro ne fark ediyor. Türkiye’nin en büyük ilçesi. En çok ihtiyaç olunan alan burası. Halk düzgün hizmet alsın istiyoruz. Bizden para almayacaklar vatandaştan para almayacaklar. Ne zararı var. Bir tane ofis olacak. İhtiyacı olanlar gelecek. Karar sizin. Sakınca olduğunu görmüyorum. Hukuksuz değil. Birinin 30 bin birinin 2 bin üyesi varsa biri 15 gün diğeri 1 gün gelir. Bu tavır çok yanlış. Kadın arkadaşlara ithaf olunur” şeklinde konuştu.

 

akp mhp oylarıyla rededdildi esenyurt esenyurt belediye meclisi şiddet gören kadınlara avukat desteği protokol 1 nolu baro 2 nolu baro tepki eleştiri 1. baro 2. baro