Esenyurt'u Sel Vurdu: AKP'li Bakan Soylu'dan Zarar Görenlere Nakdi Yardım Açıklaması

TAKİP ET

İstanbul'un birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak etkili oldu.

Dün akşam saatlerinde başlayan yağış Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi.

Yağıştan en çok Esenyurt etkilendi. Haramidere'nin taşması sonucu bodrum katları su ile doldu. 19 Mayıs Bulvarı ve çevresindeki sokaklar araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Bazı sokaklarda, tıkanan mazgallar nedeniyle su taşkınları yaşanınca giriş çıkışlar kapatıldı.

Dere kenarındaki evleri ve işyerlerini su basarken bölgeye emniyet, itfaiye, zabıta, 112 Acil Servis ve Esenyurt Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


Vatandaşlar Camide Mahsur Kaldı


Ev ve işyerlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaşı kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Yağışa yakalananlar, yağmurdan korunmak için otobüs duraklarına ve iş yerlerine sığındı.Yağışa yakalananlar, yağmurdan korunmak için otobüs duraklarına ve iş yerlerine sığındı.

1271. Sokakta bulunan Esenyurt Müftülüğüne bağlı İrşad Camisi’ne sığınan bazı vatandaşlar, caminin giriş katını su basması üzerine burada mahsur kaldı.

Sokaktaki suyun boşaltılmasının ardından vatandaşlar camiden çıkarıldı.


Nakdi Yadım Açıklaması



Esenyurt'ta sel felaketinin ardından incelemelerde bulunan AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, iş yerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek" dedi.


Eve Yıldırım Düştü


Beykoz’da caddeler ve yollar sağanak yağmur sebebiyle kapandı. Caddeler ve bazı evler su altında kaldı.

Yalıköy Mahallesi Meydan Sokak'ta beş katlı bir binaya yıldırım düşmesi sonucu bodrum katta yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, bodrum katta çıkan yangını söndürürken, bodrum kattaki dairesinde mahsur kalan bir kişi kurtarıldı. Yaralı şahıs sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

esenyurt sel sel vurdu nakdi yardım süleyman soylu istanbul sağanak yağış şiddetli sağanak