Eşi Madende Hayatını Kaybetti: Şef 'Bize Kömür Lazım Sizin Keyfiniz Değil' Dedi

TAKİP ET

Amasra'daki maden patlamasında hayatını kaybeden Soner Ak'ın eşi Özge Ak, "Şef, 'Bize kömür lazım, sizin keyfiniz lazım değil' demiş. Adalet yerini bulsun istiyorum" açıklamasını yaptı.

Amasra'daki maden patlamasında hayatını kaybeden 41 işçiden biri olan Soner Ak'ın eşi Özge Ak, ANKA Haber Ajansı'nın "Eşiniz size çalışma koşullarından bahsediyor muydu?" sorusuna "Anlatıyordu, ‘Gaz kokusu çok var’ diyordu, ‘ama yapacak bir şey yok’ diyordu. Şef, ‘Bize kömür lazım, sizin keyfiniz lazım değil’ demiş" yanıtını verdi.

Anne Fatma Ak ise "Bize söylüyordu, ‘Anne, ocaklar kapanacak, gaz kokusu’ diye söylüyordu. Bir hafta, 10 gün önce haberlerde söyleniyordu ‘koku varmış’ diye, haberlerden duydum. Ben zaten soruyorum; ‘Oğlum haberlerde bir şey diyorlar, bunun aslı var mı, gitme’ dedim. ‘Gitme oğlum bir şey olur’. ‘Anne o zaman gitmeyeyim mi? Sen bana para verecek misin’ derdi. Ben de olsa verirdim, yok ki vereyim" ifadelerini kullandı.

"Bize Kömür Lazım, Sizin Keyfiniz Değil"

Eşi Soner Ak'ın henüz geçtiğimiz salı günü şefin "Bize kömür lazım, sizin keyfiniz lazım değil" dediğini anlattığını açıklayan Özge Ak, "Bunu anlattı, salı günü aynısını anlattı, ben de şimdi size söylüyorum. 3 çocuğum var. Adalet yerini bulsun istiyorum. 41 can gitti, hepsinin de çocuğu var. Herkesin kendine göre hayalleri vardı, şimdi hiçbiri yok. Herkesin hakkını bulmasını istiyorum. Kimsenin hakkı kalmasın. 41 eve ateş düştü. Eşler öyle, çocuklar öyle, babasız kaldılar. Benim şu an küçük kız çocuğum bilmiyor babasının öldüğünü, bilmeyecek de" diye konuştu.

eşi madende hayatını kaybetti şef bize kömür lazım sizin keyfiniz değil dedi