Eşine Küfreden Sarhoşu Uyaran Uygur Türkü, Toplama Kampına Gönderildi

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da, eşine küfreden sarhoş bir kişiyi uyaran Uygur Türkü kadın toplama kampına gönderildi.

RFA'nın aktardığına göre, Doğu Türkistan'da, hamile eşine küfreden bir adamı bu konuda uyaran Uygur Türkü bir kadın toplama kampına gönderildi.

Doğu Türkistan'da kadınların gözaltına alınmasını araştıran araştırmacılar, Zaytunhan İsmail adlı yaşlı bir kadının yakın zamanda tutuklanmasına yönelik bir araştırma yaptı. 67 yaşındaki İsmail hakkında bir polis memuruyla konuşan araştırmacılar, yaşlı kadının tutuklanmasının bir yıl önce köyde meydana gelen bir olaydan kaynaklandığını belirtti.

Mahalleden bir kadının kocasının eve sarhoş döndüğünü ve karısına hakaretler yağdırdığını gören İsmail, olay yerine giderek adama bunu yapmaması yönünde istekte bulundu. Adama, karısının hamile olduğunu ve bebeğini taşırken onunla bu şekilde kavga etmemesini söyleyen İsmail, karısına küfretmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Tartışmayı yatıştırmayı başaran İsmail'in bu müdahalesi köy komitesi tarafından uygunsuz bulundu. "Yasal bir meseleye karışmak" suçundan Ocak ayında gözaltına alındığı ve daha sonra toplama kampına gönderilmeden önce "dini aşırılıkla" suçlandığı belirtilen İsmail hakkında civar bölgede vefat eden Müslümanların cesetlerini yıkadığı için 'aşırı dinsellik belirtisi' gösterdiği öne sürüldü.

Doğu Türkistan'daki Uygurları sindirmek için her türlü politikayı uygulamaktan çekinmeyen Pekin yönetiminin, Uygur Türklerini yalan yanlış suçlamalarla "radikal dinci" olarak yaftaladığı biliniyor.

 

doğu türkistan çin pekin toplama kampı gönderildi uyaran sarhoş eşine küfreden karısına küfreden hamile karısına kadın yaşlı kadın 67 yaşındaki zaytunhan ismail köy komite aşırı dincilik suçlama