Eşine Kurşun Yağdırmıştı: Kendimi Affettirmek İçin Tahliyemi İstiyorum

TAKİP ET

İstanbul Zeytinburnu'nda evli olduğu kadını silahla yaralayan Ragıp Canan, kendisini eşini affettirebilmek için tahliye olmak istediğini söyledi.

Kurşunlanan ve kendi kanıyla yere adını yazan Nurtaç Canan'ın eşi Ragıp Canan'ın yargılamasına Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Ragıp Canan, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri aracılığıyla katıldı. 

Mahkeme heyetini selamlayarak şovuna başlayan Ragıp Canan, ''Sayın eşime en derin sevgilerimi sunuyorum. Hata benim, bütün suç benim. Eşimle her hafta telefonla konuşuyoruz. Biliyorum onun bana kalbi kırılmış, ona hak da veriyorum. Benim gayem eşimi sadece korkutmaktı. İşyerimize ait pos cihazını almakla tehdit ettiği ve benden habersiz bilet aldığı için bir anlık öfkeyle bunu yaptım. Zaten eşimin bacağında kanı görünce hemen oğlumu aradım. Ambulans ve oğlum eve girebilsin diye kapıyı açık bıraktım. Öldürme niyetim yoktu'' şeklinde konuştu.

Bir çocukları olduğunu ve bu sebeple eşiyle düşman olmasının çok zor olduğunu belirten Canan, ''Eşim şikayetinden vazgeçse de geçmese de ben onu seviyorum ve saygı duyuyorum. Biz düşman değiliz. Kolay mı birbirimize bir ömür vermişiz. Ortak bir fidanımız var. Eşim benim kıymetlimdir. Bir anlık aptallıktı. Ben eşimi çok seviyorum. Bilerek, isteyerek yapmadım. Ben eşime kendimi affettirmek, gönlünü almak istiyorum. Bunun için de sizden yardım istiyorum'' dedi.

Terör Örgütü Üyelerini Bile Affediyorsunuz

Canan terör örgütü üyelerinin bile pimanlıktan yararlanabildiğini kendisinin de eşini çok sevdiği için pişman olan biri olarak tahliye edilebileceğini söyledi. ''Benim pişmanlığım sonsuz ve vicdan azabına dönüşen bir pişmanlıktır'' diyen Canan sözlerine,  ''Eşim benim başımın tacı. Ben de çok mağdurum. Hepimiz bir tarafa düştük. Esnafım ve işyerim kapalı. 13 aydır içerideyim. Tahliyemi istiyorum'' şeklinde devam etti.

Mahkeme heyeti Nurtaç Canan’ın vurulmasına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için mahkemeyi erteledi.

Sanık Ragıp Canan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

istanbul zeytinburnu kanıyla yere katilinin adını yazan nurtaç ragıp canan