Erdoğan Hedef Göstermişti: Eşini 23 Yerinden Bıçaklayan Erkeği Tahliye Eden Hakim ve Savcı Hakkında Karar Verildi

TAKİP ET

Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan sanığı tahliye eden hakim ve savcı için karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, boşanma aşamasında olduğu eşi Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan caninin tahliye edilmesine karar veren hakim ve davanın savcısının görev yerlerini değiştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, boşanma aşamasındaki eşini 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın tahliye edilmesi sebebiyle ilgili savcı ve hakim hakkında HSK'ye inceleme izni vermişti.

HSK İkinci Dairesi, soruşturma tamamlanana kadar savcının Bitlis Mutki'ye, hakimin ise Şırnak Silopi'ye geçici olarak görevlendirilmesi hakkında karar aldı.

Özlem Ağ, Tokat merkeze bağlı Mülk köyünde, 1 Nisan 2021'de boşanma aşamasında olduğı cani eşi Samet Ağ tarafından 23 yerinden bıçaklanmış, uzun süre hastanede tedavi ve müşahede altında kalmıştı.

Korkunç olayın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Samet Ağ, çok kısa bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Eşini 23 Yerinden Bıçaklayan Erkek 3 Ayda Tahliye Oldu


Samet Ağ, gelen tepkiler ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine tekrar tutuklanmıştı.

Eşini 23 Yerinden Bıçaklayan Erkek Tepkilerin Üzerine Yeniden Gözaltına Alındı


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mart 2021'de Resmî Gazetede yayımlanan 3718 sayılı cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karar verilmişti. 2021'de 419, 2022 yılının ilk üç ayında 83 kadın, erkek terörünün kurbanı oldu.

İnfaz kanununu kendi partisi değiştiren Erdoğan, söz konusu kararı veren hakimi kürsüden hedef göstermişti. 

Erdoğan İnfaz Kanununu Değiştirdiklerini Unutup Yargıyı Eleştirdi: Ey Hakim Sen Nasıl Oluyor da Böyle Birisini Serbest Bırakıyorsun?

özlem ağ kadın cinayeti Kadına şiddet istanbul sözleşmesi