Eşini 38 Yerinden Bıçaklayan Koca, Mahkemede Eşine İftira Attı

TAKİP ET

İzmir Karşıyaka'da eşi Aycan Kıncı'yı (23) "barışma teklifini kabul etmediği için" 38 yerinden bıçaklayan Burak Kıncı'nın mahkemedeki savunması pes dedirtti.

Karşıyaka Cumhuriye Savcılığı'nın "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle açtığı dava Karşıya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcılık tarafından iddianamede Burak Kıncı'nın olay günü konuşmak üzere bir lokantaya davet ettiği, barışmak istediği Aycan Kıncı'nın ise "Henüz dönmek için erken" cevabını vermesi üzerine yanında getirdiği bıçağı çıkararak kadını defalarca bıçakladığı anlatıldı.

Mahkemenin ilk duruşmasına SEGBİS ile katılan sanık Burak Kıncı, "Eşimle aramızda boşanma davası vardı. Çocuklarım için eşimle buluşmak istedim ve onu arayıp işyerine geleceğimi söyledim. O da kabul ettikten sonra Karşıyaka Çarşı´da bulunan kebapçıya gittik. Yemekten sonra çay içerken, Aycan´ın iş arkadaşı Naz da yanımıza geldi. Bizimle çay içtikten sonra o kalktı. Yeniden yalnız kaldığımızda Aycan´dan akşam eve gelmesini istedim. Kızım ve oğlum benimleydi ve annelerini görmek istiyorlardı. 'Sen geldiğinde ben çıkarım' dedim. Önce işi olduğunu ardından da hayatında başka biri olduğunu söyledi. Bunun üzerine cebimden çıkardığım bıçağı önce boğazıma götürüp kendimi öldüreceğimi söyledim. O da bana, `Öl senden kurtulayım. Çocuklarını da istemiyorum´ dedi. Bıçağı ona yönelttim ve gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Tutuklu sanık Burak Kıncı, mahkeme başkanının buluşmaya giderken neden bıçakla gittiği sorusuna ise, "Eşim buluşmaya gelmeseydi kendimi öldürecektim" cevabını verdi.

Burak Kıncı'nın bu savunmasının ardından söz alan Aycan Kıncı, "Olaydan bir gün önce bana, kendisine dönmemem halinde çocukları yurda göndereceğini söyleyen mesajlar attı. Olay sabahı da arayıp barışmak istediğini söyledi. Görüşme teklifini kabul etmeyeceğimi söyledim ancak çocuklarımızla ilgili konuşmak istediğini belirtince görüşmeyi kabul ettim. Kebapçıya gittiğimizde ısrarla eve dönüp dönmeyeceğimi sordu. Ben olumsuz yanıt verince sırtımı sıvazlayarak 'Yemeğini güzelce ye. Bu senin son yemeğin' dedi. Yanımda oturduğu için kalkamadım. Bir ara çalışma arkadaşım da yanımıza uğramıştı. Burak, onu da zorla gönderdi. Bir kez daha eve gelip, gelmeyeceğimi sordu. Olumsuz yanıt alınca cebinden bıçak çıkardı ve `Bana yar olmayacaksan seni kimseye yar etmem´ dedikten sonra beni bıçaklamaya başladı. Yardım etmeye çalışanlara bıçağı göstererek `Yaklaşmayın´ dedi. Etraftakiler ona sandalye atınca beni bıraktı" ifadelerini kullanırken Burak Kıncı'nın "başkasıyla görüşme" iddiasını yalanlayarak, "Eşimi asla aldatmadım. Konuşurken de hayatımda birinin olduğunu söylemedim" dedi.

Aycan Kıncı'nın avukatı İslam Gezer, dış bir müdahale olmaması halinde sanığın müvekkilini öldüreceğini ve suçun planlı olarak işlendiğini belirtti. Avukat Elif Büşra Berber ise sanık Burak Kıncı'nın işlediği suçu meşrulaştırmak için müvekkiline iftira attığını söyledi.

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına ve cezai ehliyetinin tespit edilmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor alınmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Eşini 38 Yerinden Bıçaklayan Kocanın Akıl Almaz Savunması