Eşini 46 Yerinden Bıçaklayarak Öldüren Caniye 'Öldürürken Zevk Almadı' İndirimi

TAKİP ET

Konya'da eşi Tuba Erkol'u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren katil Bekir Erkol'un cezasında indirime gidildi.

Konya'da eşi Tuba Erkol'u 46 bıçak darbesiyle öldüren Bekir Erkol, "kasten öldürmek" suçundan ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra ceza 'haksız tahrik' ve 'iyi hâl' indirimi uygulanarak 18 yıl 4 aya indirildi.

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu bulunan Bekir Erkol SEGBİS yöntemiyle katılırken, Tuba Erkol'un babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran salonda hazır bulundu. Ailenin beraberinde getirdiği 3 çocuk ise salon dışına alındı.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından bir haz, bir mutluluk duyması gerektiği, somut olayda sanığın bir haz ve zevk duyduğunu gösterir bir delilin olmadığına hükmedildi. Mahkeme, 46 bıçak darbesi bulunmasının sanığın canavarca hisle hareket etttiğini göstermediğini, olayın ani gerçekleşerek şuurunu kaybedip eşini defalarca bıçakladığını belirtti.

Ne Olmuştu

22 Ağustos 2019'da Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Başak Caddesi'ndeki sitede yaşanan olayda, şoförlük yapan Bekir Erkol ile eşi Tuba Erkol arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Tuba Erkol, 18 Ağustos'ta kendisine şiddet uygulayan eşinden şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı.

Bu karardan 4 gün sonra eve gelen Bekir Erkol, eşiyle tartıştı ve çocuklarının gözleri önünde eşine bıçakla saldırdı. 

Aldığı bıçak darbeleri sonrası yaralanan Tuba Erkol, can havliyle kapıyı açarak dışarı kaçmaya çalıştı. Yaşları 9 ile 13 arasında değişen 3 çocuğu da Bekir Erkol'u engellemeye gayret gösterdi. Çocukların tüm çabalarına rağmen eşinin peşinden giden Bekir Erkol, Tuba Erkol'u koridorda yakalayarak 46 yerinden bıçakladı. Tuba Erkol hayatını kayberken, Bekir Erkol kızını evde bırakıp 2 oğluyla birlikte annesinin evine gitti. Polisi arayıp teslim olan Bekir Erkol, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkol, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yürütülen soruşturma sonunda tutuklu Erkol hakkında, 'canavarca hisle eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

 

konya 46 yerinden bıçaklayan bıçaklanan iyi hal indirim ceza tahrik canavarca his öldürürken zevk almadı bekir erkol tuba erkol 18 yıl 4 ay müebbet