Eşini ve İki Çocuğunu Boğarak Öldürdü

TAKİP ET

Uzman Çavuş Turgay Mert eşini ve iki çocuğunu boğarak öldürdü.

Turgay Mert (47) adlı uzman çavuş, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evlerinde eşi ve iki çocuğunu boğarak öldürdü.

İlçeye bağlı Denizciler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, "uyumsuz davranışları nedeniyle" 6 ay önce sözleşmesi yenilenmeyen Uzman Çavuş Turgay Mert, dün öğleden sonra komşusu H.A.'yı telefonla aradı.

Komşusu H.A.'ya telefonda "Evimin anahtarı posta kutusunda. Anahtarı al içeri gir. Ancak çok kötü şeylerle karşılaşacaksın. Kimseye haber verme. Sadece sen bak" diyen Mert telefonu kapattı ve sonrasında kendisini arayan H.A. tarafından ulaşılamadı.

Mert'in söylediği gibi posta kutusunda bulunan anahtarla birlikte İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girdiği evde Aynur Mert (41) ve çocukları Aleyna (16) ile Ahmet Ali Mert'in (14) cesetleri bulundu.

Turgay Mert'in öldürdüğü eşi ve çocuklarının cesetlerinin üzerine Türk bayrağı örterken hemen yanlarına askeri üniformasını bıraktığı fark edildi.

Anne ve çocukların cansız bedenleri otopsi işlemi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken Turgay Mert memleketi Osmaniye'de gözaltına alındı.

"Baba Bu Ayran Acı"

Emniyette verdiği ifadede eşini dün öğleden sonra aralarında çıkan tartışma sonucunda boğarak öldürdüğünü söyleyen Mert, oğlu Ahmet Ali'yi ise içine uyku ilacı attığı ayranla öldürmek istediğini ancak oğlunun "Baba bu acı" diyerek içmek istememesi üzerine boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Mert bunun ardından dershaneden dönen kızını da boğarak öldürdüğünü ve cinayetlerin ardından Osmaniye'ye gittiğini ifade etti.

Sözleşmesi Yenilenmeyen Uzman Çavuş Eşini ve İki Çocuğunu Boğarak Öldürdü