Eşini ve Kızını Bıçaklayan Afgan'a Müdahale Edip Yaralayan Genç Tutuklandı

TAKİP ET

Eskişehir'de eşini ve kızını sokak ortasında bıçaklayan 62 yaşındaki Afgan'a iki Türk genci müdahale etti.

Eskişehir'de Afgan uyruklu 62 yaşındaki Abdulkadir Ahmadi 47 yaşındaki eşi Shannaz Nazari ve 32 yaşındaki kızı Nasimgül Ahmadi'yi sokak ortasında bıçaklamaya başladı.

Kadınların çığlıklarını duyarak olay yerine gelen 19 yaşındaki Tolga Daşkıran ve 17 yaşındaki Hüseyin Şahin adlı gençler Ahmadi'ye müdahale etti. 


Afgan Saldırgan Sırtından Bıçaklandı


Olaya müdahale edenlerden Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran çıkan arbedede Ahmadi'yi sırtından bıçakladı. 

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan Abdulkadir Ahmadi, eşi ve kızı ile ayağından yaralanan Hüseyin Şahin hastaneye kaldırıldı.

Kol ve karın kısmından bıçaklanan Shannaz Nazari ile sırtından bıçaklanan Abdulkadir Ahmadi, hayati tehlikeleri nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. 

Polis ekiplerince gözaltına alınan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, pazar günü mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayı anlatan Hüseyin Şahin, "Tramvay durağının orda Tolga'yı bekliyordum. Tolga tramvaydan inip yanımıza geldi. Bir dakika kadar geçti, arkamızdan bağırış sesleri geldi. Baktık bir adam karısı ve kızının üzerine çıkmış bıçaklıyordu. Koştuk, 'dur' dedik, durmadı. Ondan sonra müdahale ettik. Adam beni ayağımdan bıçakladı. Adamı etkisiz hale getirmek için yere yatırdım, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.


"Sanki Birisi Anneme Şiddet Uyguluyormuş Gibi Gördüm"


Tolga Daşkıran ile tutuklanmasının ardından görüştüğünü ve olay nedeniyle çok pişman olduğunu kaydeden avukat Muhammed Serkan İleli, "Kendisiyle görüştüğümüzde bize şunu söyledi; 'Ben keşke evime gitseydim, hiç dokunmasaydım. Ben orada annemi gördüm. Sanki birisi anneme şiddet uyguluyormuş gibi gördüm. Keşke müdahale etmeseydim de evime gitseydim hiç bunlarla karşılaşmayacaktık' dedi. Kendisi çok üzgün. Bu sürecin takipçisiyiz. Aile çok üzgün ama en nihayetinde Tolga çıkacak, ailesiyle tekrar buluşacak" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

eskişehir Afgan afgan saldırgan bıçaklama tolga daşkıran tutuklama hüseyin şahin