Esir Takası ve Ateşkes Hakkında Biden'dan Açıklama: Bu Sadece Bir Başlangıç

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında başlayan esir takasına dair açıklamalarda bulundu. Biden: ''Bu sadece bir başlangıç ama şu ana kadar her şey yolunda gitti.'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında başlayan ateşkes ve esir takasına dair açıklamalarda bulundu. Biden: ''Bu sadece bir başlangıç ama şu ana kadar her şey yolunda gitti.'' ifadelerini kullandı.

Biden düzenlediği basın toplantısında, ateşkes ve esir takası sürecindeki rollerinden dolayı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya teşekkür etti.

Ateşkes sürecini ve ilk esir takaslarını olumlu bulduğunu söyleyen Biden, ilerleyen günlerde onlarca esirin daha serbest bırakılmasını beklediklerini belirtti ve çatışmalara insani ara verilmesinin Gazze'deki sivillerin ihtiyaç duyduğu gıda, ilaç, su ve yakıtın ulaştırılması için fırsat olduğunu dile getirdi.

Biden, ABD vatandaşlarının da serbest bırakılması için çabaladıklarını ifade ederek Katar, Mısır ve İsrail liderleriyle temas halinde olduğunu belirtti.
 

Joe Biden Ateşkes esir takası