Esir Türk Yurtları İçin Rusya ve Çin'i Kınamayan Diyanet, Filistin İçin İsrail'i Kınadı ve Selalar Okuttu

TAKİP ET

Esir Türk yurtları için toplu bir destek ve kınama organize etmeyen Diyanet, konu Filistin olunca hem selalar okuttu hem de kınama açıklamalarında bulundu.

Doğu Türkistan, Kırım ve Kerkük'te zulüm gören Türkler için toplu bir destek organize etmeyen Diyanet, konu Arap coğrafyasına gelince hem İsrail'i kınadı hem de yurdun dört bir yanında selalar okuttu.

İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederken, Filistinlilere destek olmak amacıyla minarelerden sela okutan Diyanet, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamalarıyla İsrail'i kınadı ve lanetledi.

Aynı tutumu esir Türk yurtları için göstermeyen Diyanet İşleri Başkanlığının bu çifte standartı tepki çekti. Özellikle Çin ve Rusya'nın Türkiye üzerinde etkisini artırmaya başladığı son yıllarda Diyanet'ten, bu ülkeler tarafından baskı ve zulme uğrayan Türkler için organize bir destek hareketi gelmedi.

diyanet diyanet işleri başkanlığı israil kudüs filistin arap dünyası doğu kudüs sela camiler minareler kınama türk dünyası esir türk yurtları gelmedi açıklama