Eski ABD Temsilcisi Jeffrey: İlişkilerin 6 Ay Sonra Daha İyi Olmasını Bekliyorum

TAKİP ET

Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi ve eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türk - Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye - ABD ilişkilerinin geleceğini değerlendiren Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ilişkilerin bugün çok da yakın olmadığına işaret ederek "Şu an ilişkilerde bir sakinleşme döneminde olduğumuzu düşünüyorum, 6 ay sonra ilişkilerin ne durumda olduğuna yeniden bakalım, daha iyi olacağına eminim" dedi.

Aynı zamanda eski Ankara Büyükelçisi olan James Jeffrey, Türk-Amerikan ilişkilerinin son durumunu, yeni yönetim döneminde ilişkilerin muhtemel seyrini ve Suriye'ye ilişkin senaryoları, Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Türkiye ile ABD arasında NATO bağlamında 70 yılı aşan önemli bir ittifak ilişkisi olduğuna dikkat çeken Jeffrey, iki müttefikin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiğini ve ilişkileri negatif etkileyen konular olduğunu belirtti.

Jeffrey, "Amerika ile Türkiye arasında çok kapsamlı ilişkiler var, bu ilişkiler devam edecek. Şu an ilişkiler çok da yakın değil. Henüz Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmedi ki, ikisi de birbirlerini iyi tanıyor. Şu an hataya çok fazla yer yok. Bu ilişkiler önemli ve önemli olmaya da devam edecek fakat daha önceki dönemlerde gördüğümüzden daha az iyi durumda" değerlendirmesini yaparak hükümetler arasındaki güvenin artırılması gerektiğine işaret etti.

abd amerika abd türkiye amerika türkiye abd ilişkileri dış siyaset