Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'den Kaçışına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından Afganistan'ı terk eden eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, kaçışı hakkında açıklama yaptı.

Taliban'ın 15 Ağustos'ta başkent Kabil'e yakınlaşmasıyla Afganistan'dan kaçan eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, olaylara ilişkin açıklama yaptı. 

Başkanlık sarayından 'savunma bakanlığının toplantısına katılacağını söyleyerek' ayrılan ve helikopterle kaçarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giden Gani, ilk açıklamasında ülkeyi milyonlarca Kabilliyi korumak ve kan dökülmesini engellemek için terk ettiğini iddia ederek Kabil halkına saldırmak için gelen Taliban karşısında insanlarını korumayı seçtiğini söylemişti.

Olaya ilişkin açıklamalarını sürdüren Gani, son olarak ülkeyi terk etmenin hayatının en zor kararı olduğunu belirttiği bir konuşma yaparak Afganistan halkından özür diledi. Afganistan halkına ait olan milyon dolarlarla birlikte kaçtığı iddialarını yalanlayan Gani, Birleşmiş Milletlerin veya diğer bağımsız denetleme kurumların gözetiminde finansal soruşturmaya açık olduğunu ifade etti. 

 

afganistan cumhurbaşkanı eşref gani taliban açıklama kaçtı