Eski AKP'li Vekil: Erdoğan Aday Olmayabilir

TAKİP ET

Eski AKP'li Milletvekili Turhan Çömez, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimde aday olmayabileceğini söyledi.

Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunumuyla yayımlanan Açıkça programında konuşan eski AKP'li Milletvekili Turhan Çömez, Erdoğan ve partisinin artık muhalefeti peşinden koşturan değil, muhalefetin peşinden konuşan taraf olduğunu vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal" çıkışıyla Erdoğan'ın elinden bu söylemi alarak söylem üstünlüğünü de ele geçirdiğini savunan Turhan Çömez, "AKP çevreleri yenilgiyi çoktan kabul etmiş durumdalar" dedi.

Kılıçdaroğlu Twitter Özgeçmişini Değiştirdi: Bay Kemal

"AKP Çevreleri Yenilgiye Yavaş Yavaş Alışıyor"

AKP'nin yaptırdığı anketlerden çıkan sonuçları bildiklerini belirten Çömez, "Türkiye'de korku duvarı yıkıldı. İnsanlar artık cesaretle tepki vermeye başladılar. Birçok AKP'li vekil sahaya çıktıklarında önemli tepkilerle karşılaşıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Mustafa Varank'ın Trabzon'da yaşadığı tablo hepimizin malumu. Bu bakımdan realite ortada ve AKP çevrelerinde yenilgiye yavaş yavaş bir alışmışlık söz konusu. Önceleri hiç telaffuz edilmeyen bu yenilgi sözü, artık bir olgu olarak kabul ediliyor AKP'de. Geçtiğimiz günlerde önemli bir AKP'li 'Kazansalar bile yönetemezler' dedi" diye konuştu.

AKP'li Bakan Mustafa Varank'a Trabzon'da Tepki: Ekmek 8 Lira Oldu, Un Çuvalı 500 Lira Oldu, Nasıl Olacak Bu?

"Erdoğan Aday Olmayabilir"

Erdoğan'ın inanılmaz bir özgüven sahibi olduğunu ve seçim öncesinde bir "keramet" göstererek seçimi kazanabileceğine inandığını belirten Çömez, sahada buna dair hiçbir emare olmadığını söyledi. Tabanın giderek AKP'den koptuğunu belirten Çömez, "Peki Erdoğan bunu ne zaman kabul eder? Şartlar ağırlaştıkça, gerçekle yüzleştikçe Erdoğan bunu kabul edecektir. Ve Erdoğan kaybedeceğine ikna olursa yerine başka bir adayı sahneye sürebilir. Bu ihtimal hala gündemde. Ama Erdoğan'ın yenilgiyi kolay kolay kabul edeceğini düşünmüyorum. Ama partinin içinde önemli kesimler yenilgiyi bir anlamda hazmetmeye başladılar ve bir sonraki dönem nasıl iktidara gelebileceklerinin hesabını yapıyorlar. O sebeple zaten 'Kazansalar bile çok uzun sürmez. Yeni iktidar kendi arasında kavga eder ve yönetemezler' tezini öne sürüyorlar ama bunun hiçbir karşılığı yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Aday Olmayabilir İddiası

eski akpli akp vekil milletvekili turhan çömez erdoğan recep Tayyip Erdoğan aday olmayabilir seçim anket