Eski AKP Malatya Vekili Öznur Çalık'tan 'Hayır' Yanıtının Kabul Edilmediği Adaylık Anketi: Anket Şirketi 'İtibar Etmeyiniz' Dedi

TAKİP ET

Eski AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık adına düzenlenen aday adaylığı telefon anketinde cevap olarak 'hayır' tuşlandığında kayda geçilmediği ortaya çıktı. AKP'nin böyle bir anket çalışması bulunmazken, ilgili numaraya ilişkin anket firması ANAR Araştırma'dan açıklama geldi.

AKP Genel Merkezi'nin henüz belediye başkanlığı için aday adaylığı hususunda bir anket çalışması olmadığı bilirnirken Malatya'dan ortaya çıkan bir iddia gündemde yer buldu.

Malatya Haber'in haberine göre eski AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, Malatya'da ikamet eden vatandaşlara kendi adına aday adaylığı için 'evet', 'hayır' ve 'kararsızım' seçeneklerinin bulunduğu bir telefon anketi yaptırdığı ortaya çıktı. 

 Çok sayıda seçmenin, Ankara'dan '0312 911 75 16' no.lu telefondan arandığı ve sadece Öznur Çalık'ın sorulduğu ankette; Çalık'ın adaylığına evet için 1'i, hayır için 2'yi, kararsız ise 0'ı tuşlamasının istendiği, evet seçeneği olan 1'in tıklanması halinde 'kaydınız alındı' yanıtının verildiğini, hayır seçeneği için 2'nin tıklandığı an görüşmenin kesildiği belirtiliyor.

'İtibar Etmeyiniz'

ANAR Araştırma'nın adının kullanıldığı da belirtilirken, şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''ANAR Araştırma adını kullanarak 0 (312) 911 75 16 numaralı hattan arayan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi anketi yaptığını söyleyen kişilere itibar etmemenizi rica ederiz.

Bu numaranın ANAR'a ait olmadığını ve bu numara üzerinden herhangi bir anket çalışması yapılmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

 

malatya anar araştırma öznur çalık akp belediye başkanlığı aday adaylığı anket eski akp vekili