Eski AKP'li Bakan Zeki Ergezen Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

AKP'nin kurucu kadrosunda yer alan, 58. ve 59. hükumetlerde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da yapan Zeki Ergezen, 71 yaşında hayatını kaybetti.

AKP'nin kurucuları arasında da yer alan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. 11.00 sularında vefat eden Ergezen'in ölüm sebebi ise kanser hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı.

Eski Bakan, Ankara'da gerçekleştirilecek törenin ardından memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verilecek.

Zeki Ergezen Kimdir

1949 yılında Ahlat'ta dünyaya gelen Zeki Ergezen, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü'nü bitirmiştir. Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İI Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Ergezen, AKP'nin kurucu kadrosunda yer almıştır.

19, 20, 21 ve 22. Dönem Bitlis Milletvekili. 20. Dönem'de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi olan Ergezen evli ve 4 çocuk babasıydı.

zeki ergezen kimdir bayındırlık ve iskan bakanı kanser hastalığı ölüm sebebi bitlis ahlat emniyet genel müdürlüğü akp keipa