Eski Arabasıyla Türkiye'ye Yardım Taşıyan Azerbaycanlı Server Beşirli: Kardeş Ülkenin Yanında Olmalıyız

TAKİP ET

Eski bir arabayla Bakü sokaklarında Türkiye'ye gönderilmesi için yorgan taşıyan Azerbaycanlı dostumuz Server Beşirli, "İmkan olsa ben de giderim, enkaz kaldırırım" dedi.

Türkiye'nin güneydoğusunda Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu on binlerce kişi hayatını kaybetti ve yüz binlerce kişi yaralandı. Yardım etmek isteyen ülkeler arasında ilk sırayı alan, Türkiye'nin dost ve kardeş ülkesi Azerbaycan oldu.

Azerbaycan halkı da Türkiye için yardım seferberliği başlattı. Türkiye'ye sevk edilen kurtarma ekiplerinin yanı sıra, Azerbaycanlılar da yardım etmek için bir araya geldiler.

Sosyal medya platformlarında, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de eski bir otomobile yüklenen yorganların olduğu bir fotoğraf paylaşım rekoru kırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki birlik ve beraberliğin sembolüne dönüştü.

Fotoğraf, eski bir arabayla Bakü sokaklarında Türkiye'ye gönderilmesi için yorgan taşındığını gösteren paylaşım, beğeni rekoru kırdı. Arabanın sahibi Server Beşirli'nin maddi durumunun kötü olmasına karşın canla başla Türkiye için yardıma koşması tüm dünyadan takdir topladı. 

AzTV'ye konuşan Server Beşirli, imkanı oldukça Türkiye'ye yardım edeceğini söylerken, "Kardeş ülkenin yanında olmalıyız" dedi.

"İmkan olsa ben de giderim, enkaz kaldırırım" diyen Beşirli'nin yanındaki binlerce Azerbaycanlı kardeşimiz, Türkiye'ye gelmek için can attıklarını söyledi. 

 

server beşirli Azerbaycan bakü kırmızı araba ciguli moskoviç yardım deprem depremzede kahramanmaraş hatay