Eski Birleşik Krallık Başbakanı: İslamcılık Modern Toplumlar İçin İlk Dereceden Tehdit

TAKİP ET

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Tony Blair, Afganistan'ın son durumuna ilişkin kaleme aldığı yazısında 'islamcılık' tehdidini yazdı.

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Tony Blair, "Project Syndicate" adlı internet sitesinde "İslamcılık tehdidine nasıl karşı gelinir?" başlıklı bir yazı yazdı. Yazısında Afganistan'ın islamcı örgüt Taliban tarafından işgal edilmiş olmasına değinen Blair, ''İslamcılık açık, modern, kültürel bakımdan toleranslı toplumlar için ilk dereceden bir tehdit. Sert ve yumuşak gücün karışımıyla şiddetine ve ideolojisine karşı gelinerek, sonunda devrimci komünizm gibi yenilecek'' dedi.

Blair, Radikal İslam'ın diğer İslamcı eğilimlerden farklı olarak şiddet kullanımına izin verdiğini ve İslamcılığın bir 'güvenlik tehdidi' olduğunu ifade etti.

Çin ve Rusya'nın da kendi güvenlikleri için İslamcılığa karşı savaşması gerektiğini öne süren Blair, ''Başarılı bir strateji oluşturmakta Batı'nın en iyi müttefikleri, dünyada Müslümanların çoğunluğu oluşturduğu ve aralarında Ortadoğu'dakilerin de yer aldığı çok sayıda ülkeden çıkar. Bu ülkeler dini, aşırılıkçılıktan geri almak zorunda'' diye yazdı.

eski birleşik krallık tony blair afganistan taliban islamcılık