Eski CDC Başkanı: Virüsün Çin'deki Bir Laboratuvardan Sızdığını Düşünüyorum

TAKİP ET

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) eski Başkanı Dr. Robert Redfield, Çin virüsünün ortaya çıkışıyla ilgili, 'Virüsün Çin'deki bir laboratuvardan sızdığına dair net bir kanıt yok ancak benim görüşüm bu yönde" yorumunu yaptı.

Eski ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Başkanı Dr. Redfield verdiği bir mülakatta, "Virüsün Çin’deki bir laboratuvardan sızdığına dair net bir kanıt yok ancak benim görüşüm bu yönde. Laboratuvarda üzerinde çalışılan patojenlerin, laboratuvar çalışanlarına bulaşması ender görülen bir durum değil” dedi.

Çin virüsünün yarasadan insana bulaşmasının inandırıcı bir ihtimal olmadığını vurgulayan Redfield, "Bu virüsün yarasadan insana bulaşması biyolojik olarak mantıklı değil, salgının bu şekilde başladığına inanmıyorum” dedi. Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsün kökenine dair hazırladığı nihai rapora atıfla “Bu iyi, bilim sonunda bunu çözecektir” diyen Redfield'ın açıklamaları Beyaz Saray'ın Covid-19 Danışmanı Anthony Fauci tarafından "çok sayıda bilimsel görüşten biri" olarak değerlendirildi.

Eski CDC Başkanı : Virüsün Çin'deki Bir Laboratuvardan Sızdığını Düşünüyorum