Eski DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir İYİ Parti'ye Katıldı: Grup Toplantısında Kürsüye Çıktı

TAKİP ET

İYİ Parti grup toplantısı, eski DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TÜİK Başkanı Birol Aydemir'in partiye katılımıyla başladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Aydemir'i kürsüye davet etti.

İYİ Parti Grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından açılan grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'ye katılan eski DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir'i kürsüye davet etti. Akşener Birol Aydemir'e kendi rozetini taktı.

İYİ Partililere hitap eden eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, "İYİ Parti'de siyasete devam etme amacım, yaşadığımız sorunlara 30 yıllık bürokratik tecrübe ve bilgimle çözüm üretmek ve daha güzel yarınlara gidecek yolda elimden gelen tüm katkıyı sunmaktır" dedi.

Birliktelik çağrısı yapan Aydemir şu konuşmayı yaptı:

"Adalet Çöktü, Özgürlüklerin Yerini Yasaklar Aldı, Yolsuzluk İddiaları Ayyuka Çıktı..."

"Bugün ülkemiz, kuvvetler ayrılığını kuvvetler birliği olarak uygulayan, bağımsız ve tarafsız yargıyı ortadan kaldıran, kurumları ve kurumsal aklı devre dışı bırakan, hatta yok eden, istişare ve ortak akla yer vermeyen, ülkenin kaderini tek kişinin aldığı kararlara bağlayan ucube yönetim sistemiyle siyasal, ekonomik ve toplumsal her alanda krizler yaşıyor. Ama biliyoruz ki tek sorun yönetim sistemi değil. Yönetimde olanların zihniyeti de problem. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanmayan, özgürlükleri ve temel insan haklarını yok sayan, liyakati değil sadakati ve nepotizmi esas alan, şeffaflığı ve hesap vermeyi reddeden, bilim ve aklı dışı keyfi kararlar alan bir yönetim anlayışı her alanda hakimiyet kurmuş durumda. 

Bu anlayış içinde adalet sistemi çöktü, özgürlüklerin yerini yasaklar aldı, yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktı, devlet mafya ile anılır hale geldi, ekonomide tarihimizin en büyük krizlerinden biri yaşanıyor, Türk lirası pul oldu, enflasyon tarihi zirvelerde. Alım gücümüz hızla azalıyor. Çiftçiler üretemiyor, çalışanlar geçinemiyor. İşsizlik yüksek, yoksulların sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımız ucuz ekmek kuyruğunda... 

"Evlatlarımızı Kaybediyoruz"

Gençler geleceğe umutla bakamıyor. Evlatlarımızı kaybediyoruz. Bu ülkeden kaçmak istiyorlar. Vatandaşlar kurumlara güven duymuyor. Her alanda güç geçtikçe daha dibe batıyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Ülkemizin çok daha iyisini yapabileceğini biliyorum.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde, samimiyet, dürüstlük ve tutarlılığı siyaset anlayışımızın temeli haline getirdiğimizde, ortak akıl ve istişareyle karar aldığımızda, eleştiri kültürünü içselleştirdiğimizde, farklılıkları zenginlik olarak gördüğümüzde, yönetimde adaleti, şeffaflığı ve liyakati esas aldığımızda sorunlarımızı daha hızlı çözeceğimize inanıyorum.

"Elimi Taşın Altına Koymak İçin İYİ Parti'de Siyasete Devam Kararı Aldım"

Zaman değişim zamanıdır. Zaman adaletsizliğe, zulme ve hukuksuzluğa son verme zamanıdır. Zaman siyaseti milletin hizmetine sunma zamanıdır. Zaman her sorunun kaynağı olan iktidardan ilk seçimlerde kurtulma zamanıdır. Zaman bu iktidarı tozlu sayfalarına atma zamanıdır. Zaman herkesin elini taşın altına koyma zamanıdır. Zaman iyilerin iktidar olma zamanıdır. İşte bu inançla, yani elimi taşımın altına koymak ve sorumluluk almak için İYİ Parti'de siyasete devam kararı aldım. Bu değişim için gereken hasletleri sayın Genel Başkanımızda gördüğüm için İYİ Parti bünyesinde siyasete devam kararı aldım."

birol aydemir deva partisi iyi parti grup toplantısı kürsü çıktı genel başkan yardımcısı eski tüik başkanı