Eski Dostlar Kürtçülükte Birleşti: AKP'den Sonra Gelecek ve DEVA da 'Kürdistan' Sevdasında

TAKİP ET

Diyarbakır Valisi, Erbil Valisi ile Kürdistan yazılı albümle poz vermişti.

Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu, Erbil Valisi ile beraber “Kürdistan” yazılı albümle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diyarbakır Valisi, Erbil Valisi İle 'Kürdistan' Pozu Verdi


Bu fotoğrafa birçok tepki gelirken AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, Kürdistan sevdasını açık ederek "Kürt kardeşlerimizin idaresindeki Erbil Valisi Diyarbakır’ımıza ziyarette bulundu. Kirli algılara kurban edilmeyecek kadar önemli bir ziyaret oldu. Kendisini en güzel şekilde ağırlayan Valimiz Münir Karaloğlu'na şehrimiz adına teşekkür ederiz." demişti. 

AKP Diyarbakır İl Başkanının 'Kürdistan' Sevdası


Aydın ayrıca paylaşımının sonuna Türkçe harici, ne dediği anlaşılmaz bir dille yazdıklarını eklemişti.

AKP'den sonra DEVA Partisi ve Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanları da Kürdistan sevdalarını açık etti.


"Türkiye Hükümeti 4-5 Yıldır Milliyetçilik Temelinde Bir Şiddet Politikası İzliyor"


Kürdistan sevdası yanında milliyetçilik alerjisi de tutan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Türkiye hükümeti son 4-5 yıldır milliyetçilik temelinde bir şiddet politikası izliyor. Irak Kürdistan’ı bugün resmi statüye sahip, Irak Anayasısında kabul edilen bir yer. Birilerinin kalkıp bunu inkar etmesi, yanlış bulması gerçeği değiştirmez. Fakat Türkiye’de ayrımcılık, ırkçılık ve şiddet üzerinde siyaset yürütülüyor” dedi.

Kürdistan yazılı albümle ilgili eleştirilere yanıt verip Diyarbakır Valisine sahip çıkan Altaç, “Bu Türkiye açısından da iyi değil, Ortadoğu açısında da... Türkiye’deki siyasetçiler, yazarlar, aydınlar artık Irak Kürdistan’ı diye bir yer olduğunu, böyle bir gerçek olduğunu görmeli, Kürdistan gerçek bir şey, orada bu isimde bir ülke var, resmidir. Bunları göz önüne almadan inkar etmek bize bir şey kazandırmaz. Aksine Irak Kürdistan’ı ile olan ilişkilerden de uzaklaştırır” ifadelerini kullandı. 

Erbil Valisinin kendilerine bu albümü hediye etmeleri halinde kabul etmekten çekinmeyeceklerini belirten Aydın Altaç, “Türkiye hükümeti bu anlayışa zemin sunuyor. Bugün Kürt yok, Kürtçe yok derseniz o zaman milliyetçiler de bu albüm nereden geldi diyecek. Bu nedenle Diyarbakır Valisi doğru olanı yaptı. Gelecek Partisi olarak  bizimle de görüşseydi, biz de bu albümü kabul ederdik. Neden korkacağız ki? Neden inkar edelim ki?” diye konuştu.


"Milliyetçi Kesim Tarafından Ciddi Bir Hazımsızlık ve Tahammülsüzlük Söz Konusu"


Gelecek Partisi dışında DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de, Kürdistan sevdası ve milliyetçilik alerjisini açık etti.

Türkiye'de hiçbir şey yaşanmamış, Türkiye toprakları Kürdistan için bölünmek istenmemiş gibi milliyetçilerin Kürdistan kelimesine karşı hazımsızlık ve tahammülsüzlük duyduğunu iddia edecek kadar Kürtçülük yapan Ülsen, “Bundan önce de Kürdistan kelimesi ile ilgili meselelerde de görüldü ki, Türkiye kamuoyunda özellikle milliyetçi kesim tarafından ciddi bir şekilde hazımsızlık ve tahammülsüzlük söz konusu. Kürdistan bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Bunu konuşmak bununla ilgili fikir beyan etmek artık geride bırakmamız gereken bir şey. Ne yazık ki o demokratik olgunluğa bu topraklar bir türlü ulaşamadılar” dedi.

Ülsen, “Bu açıklamaları yapıp bu meseleyi olağanlaştırmamız lazım. Sürekli temcit pilavı gibi Kürdistan meselesini kriminalize eden, terörize eden alandan çıkarmamız gerekiyor. Bunu yapmadıkça bu kısır, pasif daireden çıkamayacağız ne yazık ki. Ben her zaman söylüyorum; Kürdistan kelimesi bu toprakları bölmez ayrıştırmaz, bütünleştirir, bir araya getirir. Bir kelimeden korkmamak lazım. Bu tarihsel olarak da coğrafi olarak da bu toprakların bir gerçeğidir” diyerek Kürtçülük konusunda en az bir HDP'li kadar yetkin olduğunu gösterdi.

kürdistan kürdistan albümü sözde kürdistan deva partisi gelecek partisi diyarbakır valisi milliyetçilik