Eski Ermeni Savunma Bakanı Hindistan'dan Alınan Silahların 'Harap Durumda' Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Eski Ermenistan Savunma Bakanı Arshak Karapetyan, Ermenistan'ın yakın zamanda tedarik ettiği yeni silahlarla ilgili açıklama yaptı.

Son 3 senede Ermenistan’la Hindistan arasındaki askeri işbirliği oldukça artmıştı. Hindistan’da yayın yapan Economic Times’a göre Eylül 2022’de Ermenistan, Hindistan’dan tahmini 245 milyon dolar değerinde ağır silahlar sipariş etti. Ermenistan’ın verdiği sipariş Karabağ’da kullanılmak üzere çok sayıda füzeler, roketler ve mühimmatı kapsıyordu. Hindistan ordusu tarafından da kullanılan yerli Pinaka çok namlulu roketatarlar, tanksavar roketleri ve bir dizi mühimmat Ermenistan ordusunda kullanılmak üzere tedarik edildi. İkinci Karabağ Savaşı sırasında ise Hindistan Ermenistan’a dört Swathi radarı tedarik etti.

Ermenistan, Hindistan'dan Çeşitli Silahlı Araçları Temin Ediyor

Geçtiğimiz sene de Ermenistan, Hindistanlı özel bir savunma şirketi Bharat Forge tarafından üretilen 155 mm'lik 39 kalibrelik bir topçu sistemi sipariş etmişti. Aynı yıl Ermenistan, Hindistan'la Hindistan Ordusu için Savunma Araştırma ve Geliştirme Teşkilatı (DRDO) tarafından geliştirilen Akash gibi orta menzilli, karadan havaya füze (SAM) sistemlerinin yanı sıra insansız hava araçları, karşı insansız hava araçları önlemleri ve gezici mühimmat tedariki dâhil olmak üzere daha fazla savunma anlaşması yapmak istediğini bildirmişti. Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Hindistan ile savunma işbirliğini genişletmek amacıyla geçen Ağustos ayında düzenlenen DefExpo'nun oturum aralarında Hintli mevkidaşı Rajnath Singh ile bu konuları görüşmek için bir araya gelmişti.

Eski Ermenistan Savunma Bakanı'ndan Açıklama

Eski Ermenistan Savunma Bakanı Arshak Karapetyan, Ermenistan'ın yakın zamanda tedarik ettiği silahlarla ilgili, "Ermenistan'a Hindistan'dan getirilen silahlar kullanılamayacak durumda. Bunlarla bir şey yapmak imkansız" ifadelerinde bulundu.

 

ermeni savunma bakanı ermenistan hindistan silah satışı