Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner: İliç'ten Sorumlu Savcı Bayram Bozkurt'a Maden Şirketi Rüşvet Verdi

TAKİP ET

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde İliç Altın Madeni soruşturması açan İlhan Cihaner, "Erzincan'da başsavcı olarak görev yaparken basında siyanürle altın arandığına dair haberler gördüm. O bölgeden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt'a soruşturma başlatması için talimat verdim. Daha sonra maden şirketinin bu savcıya rüşvet verdiği tespit edildi. Bu savcı şu anda FETÖ'den dolayı yurt dışında" dedi.

Yaşanan 'siyanür sızıntısı'na rağmen Kanadalı madencilik şirketi Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Göçük altında kalan 9 işçiye henüz ulaşılamazken, yürüttüğü Anagold soruşturmasının ardından tutuklanan eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner açıklama yaptı.

İlhan Cihaner şu ifadelerde bulundu:

"Erzincan'da başsavcı olarak görev yaparken basında siyanürle altın arandığına dair haberler gördüm. O bölgeden sorumlu Cumhuriyet Savcısı arkadaşa soruşturma başlatması için talimat verdim.

Daha sonra maden şirketinin bu savcıya rüşvet verdiği tespit edildi. Bu savcı şu anda FETÖ'den dolayı yurt dışında.

Ben tutuklanınca bu rüşvet soruşturması da siyanür soruşturması da kapatıldı. Bu dosyada ifade verip savcının maden şirketinden rüşvet aldığını söyleyen bir vatandaş ise daha sonra tartışmalı bir şekilde hayatını kaybetti."

Maden şirketinden rüşvet alan savcının isminin Bayram Bozkurt olduğu, FETÖ'den arandığı ve yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

ilhan cihaner iliç madeni erzincan cumhuriyet başsavcısı anagold madencilik rüşvet iddiası