Eski Eşinin Fotoğraflarını Saklayan Adam Tazminat Ödemeye Mahkum Edildi

TAKİP ET

Yargıtay, eski eşinin fotoğraflarını aracının bagajında saklayan eski kocanın tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını belirten genç bir çift, boşanma amacıyla Aile Mahkemesi'ne karşılıklı dava açtı. Her iki davanın kabulüne ve tarafların boşanmalarına hükmeden Mahkeme, kadın lehine tedbir ve yoksulluk nafakası kararı alırken, maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddine karar verdi.

Karar, kadın tarafından erkeğin boşanma davasının kabulü, kusur belirlemesi, reddedilen tazminat talepleri ve nafaka miktarı yönlerinden temyiz edilince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi.

Yargıtay, erkeğin, eski eşinin fotoğraflarını arabasının bagajında saklamasının ağır kusur olduğunu belirterek kararı bozdu. Kararda; fotoğraf saklamanın güven sarsıcı davranış olduğu kabul edilirken, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan olaylarda her iki taraf da kusurlu olmakla birlikte kadına göre, erkeğin daha ağır kusurlu olduğuna karar verildi.

Kararda, "Davacı-karşı davalı kadın yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, hatalı kusur belirlemesi ile buna bağlı olarak davalı-karşı davacı kadının tazminat taleplerinin reddi doğru görülmemiştir" denilerek mahkemenin hükmünün bozulduğu bildirildi.

Fotoğraf Saklamak Güven Sarsıcı Davranış

Davalı-karşı davacı erkek tarafından süresi içerisinde karar düzeltme talebinde bulunuldu.

Dosyayı yeniden değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karar vererek  eski kız arkadaşının fotoğrafının saklanmasının güven sarsıcı bir davranış olduğuna dikkat çekildi.

Kararda, "Toplanan delilerle davalı-karşı davacı erkeğin, eski kız arkadaşının resimlerini arabasının bagajında sakladığı ve bu şekilde güven sarsıcı davranışlar sergilediği anlaşılmaktadır. Bu itibarla davalı-karşı davacı erkeğin karar düzeltme talebinin kabulü ile Dairemizin onama bozma ilamının bozmaya yönelik 2. bendinin kaldırılarak açıklanan şekilde değişik gerekçe ile bozulmasına karar vermek gerekmiştir" denildi.

mahkeme yargıtay yargıtay 2. hukuk dairesi emsal karar hüküm hükmetti eski kız arkadaşının eski eşinin arabanın bagajında saklamak saklayan tazminat tazminat ödemeye mahkum edildi boşanma dava gerekçe güven sa