Eski Fenerbahçeli Sergey Rebrov Ukrayna'ya Dönüp Savaşacağını Duyurdu

TAKİP ET

Eski Fenerbahçeli futbolcu ve teknik direktör Sergey Rebrov Ukrayna'ya dönüp işgale karşı direnişe katılacağını açıkladı.

QHA'nın haberine göre Fenerbahçe'de de bulunmuş olan eski futbolcu Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ain'in teknik direktörü Sergey Rebrov, ülkesine döneceğini duyurdu.

Rus ordusunun işgal girişimi karşısında Ukrayna halkı ve ordusu topyekün direnişini sürdürüyor. Ukraynalı ünlü aktör Pasha Lee çatışmalarda hayatını kaybetti.

Ünlü Oyuncu Pasha Lee, Rus İşgalcilerle Girdiği Çatışmada Hayatını Kaybetti

Ülkede halkın işgalcilere karşı silah kullanımı yasal hale getirdi, Ukraynalı siviller işgalcilere karşı sıktıkları hiçbir kurşundan sorumlu tutulmayacak. 

Ukrayna'da Yeni Yasa: Sivillere Silah Kullanımına İzin


Geçmişte de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne yardım için futbolcular arasında kurulan bir fonun başını çeken Sergey Rebrov, "Dünyanın neler olduğunu bilmesini istiyorum. Elbette futboldan bahsetmiyorum. Ülkemizi koruma düşüncelerimiz arasında artık futbol aklımıza bile gelmiyor. Ukrayna’nın savunması için mücadele veren askerlerimizle gurur duyuyorum. Ukrayna ordusu doğru yolda. Ben de ülkemin özgürlüğü için savaşmaya hazırım" dedi.

Ülkesine döneceğini belirten Rebrov, "Birleşik Arap Emirlikleri’nde işim var ama sezon biter bitmez Ukrayna’ya döneceğim. Mümkün olan en kısa sürede gideceğim. Elbette elime silah alıp savaşacağım. Hayatta kalacağız. Kazanan biz olacağız. Bir uzlaşma görmüyorum çünkü Putin ile anlaşma sağlanamaz. Sadece ülkemizi işgal etmenin peşinde. Uzlaşmayla ilgilenmiyor. Şimdi ülkemiz için savaşıyoruz, özgürlük istiyoruz ve bize ne yapacağımızın söylenmemesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

sergey rebrov ukrayna al-ain fenerbahçe futbolcu rusya işgal