Eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Vefat Etti

TAKİP ET

Eski Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Galatasaray Spor Kulübü 37. Başkanı Mustafa Cengiz'in vefatını duyurdu. Cengiz, uzun bir süredir sağlık sorunları sebebiyle tedavi altındaydı. Eski Başkan, 2018-2021 yılları arasında Galatasaray Başkanlığı yaparken de son dönemlerinde sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu.
Mide kanseri ve beyin tümörü sebebiyle bir süredir tedavi gören Mustafa Cengiz, 7 Mayıs 2020’de 10 saat süren bir beyin ameliyatı olmuştu. Operasyon başarılı geçmişti fakat 18 Mayıs’ta mide kanaması nedeniyle ikinci kez ameliyat olmuştu. Cengiz, başkanlığı bıraktıktan sonra hakkında çıkan dedikodulara yanıt vermek için 10 Ağustos 2021’de bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı. Fakat sağlık durumu giderek kötüye giden ve hastaneye kaldırılan Cengiz'de, yapılan tetkikler sonucunda beyin tümörü tespit edilmişti. 2 Eylül 2021’de yoğun bakıma alınan Mustafa Cengiz uzun süredir tedavi görüyordu.

Galatasaray'ı Hep Sordu

Cengiz’in başkanlığı döneminde yönetim kurulunda yer alan Abdurrahim Albayrak, Mustafa Cengiz’in vefatından sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Çok amansız bir hastalık, çok mücadele etti. Ameliyattan çıkınca ilk Galatasaray’ı sormuştu. Son 2-3 gün bitkisel hayata girdi. Galatasaray’ı hep sordu, Galatasaray’ın iyi olmasını istedi. Hatta borçları TL’ye geçirmiştik, bana ‘iyi ki yapmışız’ dedi.”
Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçı öncesinde Cengiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe başta olmak üzere birçok Süper Lig kulübü ve TFF taziye mesajı yayımladı.

Galatasaray Mustafa Cengiz TFF Futbol Spor GS