Eski İçişleri Bakanı: İşsizlik Yüzünden Bir Tas Çorbaya İnsan Öldürülüyor

TAKİP ET

Gündemde olan dini yapılanmalar ve organize suç örgütlerine ilişkin eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan açıklamada bulundu.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, gündemdeki dini yapılanmalar ve organize suç örgütlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tantan, mafya ve cemaat örgütlenmelerinin etrafında işsiz güçsüz, bir tas çorbaya insanları öldürmeye hazır bir sürü kişinin olmasının, iktidarın halka güven verememesinden kaynaklandığını ifade etti.

Tantan, ülkede güvenin azaldığına dikkat çekerek "Güven azaldığı için insanlar kendi iç kabuklarına doğru çekiliyorlar. Bugün cemaatlerin bu kadar gelişmesinin sebebi insanlar fakirlik içerisinde, güvenli limanlara doğru ister istemez gidiyor, orada kendisini güvende hissettiğini zannediyor, aidiyet duyguları ülkeye, millete, devletine doğru değil aidiyet duyguları güce doğru gidiyor. Güç kimdeyse ona doğru gidiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sermaye ve yatırımcı bulamamasının bu güvensizlikten kaynaklı olduğunu belirten Tantan, "İstediği kadar yasa çıkarsın, istediği kadar reform yapsın hiç önemli değil ki. Önemli olan güveni nasıl sağlayacaksınız. Güveni sağlayabilmek bakımından o istifa etti, bu şunu yaptı, bu bunu tehdit etti ile vakit kaybetmeyelim. Artık, Türkiye şu gerçeği görmeli: Türkiye'de yetişmiş insan gücü, bu kimliksizliği ortadan kaldırabilir. Bugün maalesef cahil kalmış bir bürokrasi var. Artık sizin bürokrasiyi, güvenlik güçlerini, istihbarat teşkilatlarını yeniden dizayn etmenizde büyük fayda var” dedi.

 

saadettin tantan eski içişleri bakanı açıklama suç örgütleri iktidarı eleştirdi işsizlik yoksulluk ekonomi iktidar vatandaşa güven vermiyor yabancı yatırım sedat epker adnan oktar fetö alaattin çakıcı suç örgütl