Eski İngiliz Sömürgesi Barbados İngiltere'den 5 Trilyon Dolar Kölelik Borcu Talep Ediyor

TAKİP ET

Barbados Başbakanı Mia Mottley, İngiltere'nin ve batı ülkelerinin kendilerine 5 trilyon dolar kölelik borcu ödemesi gerektiğini ifade etti.

İngiltere Kralı 3. Charles, köleliğin sonuçlarını kabul etme vaktinin geldiğini belirten bir açıklama yaptı. Barbados Başbakanı Mia Mottley bu açıklamadan memnuniyet duyduğunu ifade ederek ülkesi Barbados'un köle sahibi ülkelerden alacak 5 trilyon dolar borcu olduğunu ifade etti. 

Söz konusu borcun geri ödenmesinin kolay olmayacağını ve zaman alacağını ifade eden Mottley konu ile ilgili olarak ''Bu borçların bir ya da iki, hatta beş yılda ödenemeyeceğini biliyoruz. Çünkü verilen zarar ve gerçekleştirilen sömürü asırlar sürdü. Biz görülmeyi ve duyulmayı talep ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

İngiltere Kralı 3. Charles, İngiliz Milletler Topluluğu Hükümet Başkanları Toplantısı'nda kölelik hakkında insanların çektiği acıdan duyduğu şahsi üzüntüyü dile getirmiş ve "Tüm vatandaşlarımıza fayda sağlayacak ortak bir gelecek oluşturmak için biz de geçmişimizi kabul etmenin yeni yollarını bulmalıyız. Bu artık zamanı gelmiş bir konuşmadır." ifadelerini kullanmıştı.

Hollanda Kralı Willem Alexander da geçtiğimiz günlerde ülkesinin kölelikteki rolü nedeniyle resmen özür dilemişti. 

ingiltere barbados kölelik