Eski ITC Lideri Erşat Salihi İlk Kez Böyle Sert Konuştu: Cephenizi Siyasal İslamcılara Teslim Etmeyin!

TAKİP ET

Eski Irak Türkmen Cephesi Erşat Salihi, Irak Türklerinin durumuna ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

 

Irak Türkü gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın haberine göre uzun süren suskunluğun ardından Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi'nin mevcut yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile görüştüğünü ve Kazımi'nin kendisine bazı belge ve bilgiler verdiğini belirten Salihi, "Sizi bölmek isteyenler var, bunu yazanlar bölmek isteyenlerdir" dedi.

"Siyasal İslamcılar Irak Türklerinin Milli Davasını Ellerinden Almak İstiyorlar"

Türkmeneli'nde bazı siyasi liderlerin kendisi hakkında Kazımi'ye şikayette bulunduklarını belirten Salihi, "Hodri meydan" diyerek bu kişilerin isimlerini de zikretti.

"Cephenizi Siyasal İslamcılara Teslim Etmeyin"

Türkmen Adalet Partisi ve Türkmen Karar Partisi liderlerinin "birilerinin" yönlendirmesi sonucu kendisi hakkında şikayette bulunduklarını belirten Salihi, "Milletime diyorum, bu adamlar ki benden hesap soruyorlar siz de bunlardan hesap sormalısınız. Cephe'nizi koruyun, Cephenizi siyasal islamcılara teslim etmeyin" diye konuştu.

Dikkat çekici uyarılarda bulunan Salihi "Siyasal İslamcılar, bugün Irak Türkmen Cephesini kontrol etmek istiyorlar. Siyasal İslamcılar bugün Irak Türkmenlerinin millî davasını ellerinden almak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Erşat Salihi'nin İstifası ve Irak Türkmen Cephesi'nde İslamcıların Yükselişi

Geçtiğimiz yıl eski Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi görevinden istifa etmiş, bunun ardından Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanlığı'na Hasan Turan gelmişti. Türkmen Adalet Partisi kökenli olan ve "siyasal İslamcı" olduğu iddiasıyla eleştirilerin hedefi olan Hasan Turan'ın ilk icraatı da Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü'yü görevden almıştı.

Erşat Salihi'den Irak Türkmen Cephesi'ne 'Milliyetçileri Uzaklaştırma' Tepkisi


Türk milliyetçisi kimliğiyle bilinen Mehmet Tütüncü'nün görevden alınmasının ardından Irak Türkmen Cephesi'nde arka arkaya istifalar gelmişti.

Tütüncü'nün Görevden Alınması Sonrasında ITC'de İstifalar Geldi


Erşat Salihi Ankara'yı ziyaretinde TamgaTürk'ün yönelttiği "Türk milliyetçisi olduğunuz için mi görevden uzaklaştırıldınız? Siyasal İslamcıların Cephe'ye hakim olduğu konuşuluyor" sorusunu cevapsız bırakmıştı.

eski ırak türkmen cephesi erşat salihi ilk kez böyle sert konuştu cephenizi siyasal islamcılara teslim etmeyin