Eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu: "Halil Falyalı Yakın İlişkileri Nedeniyle Soruşturulmuyor!"

TAKİP ET

Eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Sedat Peker'in videolarında Binali Yılıdırım'ın oğlu ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığını iddia ettiği Halil Falyalı hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

Sedat Peker’in yayımladığı videolarda ortaya attığı iddialar büyük etki yaratmaya devam ediyor. Son olarak Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım ile uyuşturucu ticaretinde adı geçen Halil Falyalı, Peker’in iddialarını reddetmişti. Eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Falyalı hakkında “Falyalı, yakın ilişkileri nedeniyle korunuyor ve soruşturulmuyor.” dedi.

"Beni ve Ailemi Tehdit Etti"

Birgün’e konuşan Kalyoncu, Falyalı’nın yakın ilişki ağını anlattı. Falyalı’nın Türkiye’de ve KKTC’de önemli konumda bulunan kişilerle yakın olduğunu belirten Kalyoncu, “KKTC Meclisi’nde de anlatmıştım. Falyalı, beni ve ailemi tehdit etti. Meclis’te eski Başbakan İrsen Küçük'ün damadının satın aldığı kumluk arazinin Falyalı aracılığıyla satın alındığını söyledim. Bunu söylememden sonra beni arayarak tehdit etti. Birçok kesimle bu tür olaylar yaşamış. Zor dönemden geçen insanların soruşturma talepleri ise hep ‘bir şekilde’ geri çevrildi dedi.

"Yakın İlişkileri Nedeniyle Soruşturma Açılmıyor"

 

Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la da yakın ilişkisinin olduğunu söyleyen Kalyoncu, Falyalı’nın yıllardır önemli siyasetçilerle, başbakanlarla, bakanlarla, soruşturma yapmakla görevli savcılarla yakın ilişki olduğu için kimsenin Falyalı hakkında soruşturma açmadığını belirtti. 

"Polis Teşkilatı'na da Yakın"

Kalyoncu, Falyalı’nın Kıbrıs Polis Teşkilatı'nda da yakın ilişkide olduğu kişiler olduğu için soruşturma açılmadığını “KKTC Polis Teşkilatı, aslında Türkiye’nin kontrolünde. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı. Burası da Genelkurmay Başkanlığı ile çalışıyor. Bu nedenle kendilerinin rahatlıkla ön ayak olabilecekleri bir soruşturma süreci yürütülebilir. Ama Falyalı’nın tüm bu birimlerle yakın ilişkileri bulunuyor. Sorunun temelinde bu var. Bunu Kıbrıs’ta bilmeyen kimse yok. Herhangi bir savcının gerçekleştirebileceği soruşturmada tüm ilişki ağları ortaya çıkar” şeklinde yaptığı açıklama ile belirtti.


 

 

kktc ömer kalyoncu halil falyalı sedat peker ersin tatar