Eski Kuklaları Rus Diktatörü Putin'i Eleştirmeye Başladı

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin'in Kırım Savcısı Poklonskaya, Rusya'nın savaş yanlısı "Z" sembolünü sert sözlerle eleştirdi.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'ya işgal girişimi başlatmasının üzerinden yaklaşık iki ay geçti. İşgal girişiminin ardından Rusya'da giderek yayılan ve Nazilerin gamalı haçına benzetilen "Z" sembolü, Putin'in savaşına olan desteği simgelemek için kullanılıyor.

Rus askeri araçlarının üzerinde kullanılan ve buradan yayılan sembol, okullarda, üniversitelerde, pasta süslemelerinden tişörtlere kadar farklı yerlerde kullanıldı.

Bu sembole yönelik birçok farklı isimden eleştiri gelmişti. Fakat bu kez sembolü eleştiren isim Rus diktatörü Vladimir Putin'in 2014'te Kırım'ı işgalinde kullandığı eski Kırım Savcısı  Natalia Poklonskaya oldu. Poklonskaya bir simgeye körü körüne tapınmayı "tehlikeli" bulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın kendi anavatanı Ukrayna'yı işgalini "felaket" olarak niteleyen Poklonskaya, Rusya'da Ukrayna'ya yönelik işgal girişimini sözde "Nazilerden arındırmak için yapılan özel operasyon" şeklinde tamınlamayan ilk üst düzey yetkili oldu. 

Poklonskaya'nın Rusya'daki geleneğe uygun olarak yüksek bir binadan düşmesi ya da evinin garajında asılı halde ölü bulunması bekleniyor.

natalia poklonskaya eski kukla rus diktatörü putin eleştirmeye kırım savcısı