Eski MHP'li Başkan da "128 Milyar Dolar Nerede" Pankartı Astı: Dilsiz Şeytan Olmayın

TAKİP ET

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir dönem MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yurdadoğ Mutlu, evinin balkonuna "128 milyar dolar nerede" yazılı bir pankart astı. Bunun üzerine polisler de son günlerdeki yegane vazifelerini yerine getirerek söz konusu pankartı söktü.

ANKA‘da yer alan habere göre bir dönem MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve 2014 yerel seçimlerinde de bu partiden belediye başkan adayı olup seçimlere giren Yurdadoğ Mutlu, Sadık İleri Bulvarı’ndaki bir apartmanın dördüncü katında bulunan evinin balkonuna bu sabah Türk bayrağıyla beraber “128 milyar dolar nerede” yazılı bir pankart astı.

Emniyete Götürüldü

Pankartın alt kısmında yer alan “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ifadesi ise dikkat çekti.

Birkaç saat balkonda asılı kalan pankart, Torbalı polisini harekete geçirdi. Dün, CHP Torbalı İlçe Başkanlığının astığı pankartı kaldıran polis ekipleri, eski MHP’li Mutlu’nun evine astığı pankart için de İzmir Valiliğinin talimatını gerekçe göstererek işlem yaptı.

Polisler, Mutlu’nun evine girip balkondaki pankartı indirdi. Ardından Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Mutlu'nun ifadesi alındı.

Emniyet çıkışında açıklama yapan Mutlu, şöyle konuştu:

"Bu benim anayasal hakkım"

“Malum gündemle ilgili 128 milyar doların ne olduğunu merak ettiğim ve buna verilen cevaplardan bir vatandaş olarak tatmin olmadığım için kendi imkanlarımla bir pankart hazırlatıp sabah saatlerinde evimin balkonuna bunu astım. Bu benim anayasal hakkım. Bunu sormanın, en doğal hakkım olduğunu biliyorum."

"Benim herhangi bir siyasî parti üyeliğim yok. Gönlümde mutlaka yatan bir aslan var. Hiçbir siyasî parti ve devlet kurumlarıyla karşı karşıya gelme gibi de bir niyetim yok. Biz devletimize saygılıyız. Devlet başka hükûmet başka bir şey. Bunu doğru ayırt etmek lazım. Polis kardeşlerimiz de geldiler, ellerinde Valilik makamının kendilerine tebliğ ettiği bir tebligat olduğunu söylediler."

"Ülkenin yönetim şeklinin ne olduğunu biz gerçekten anlamadık"

"Ha, bu tebligat bizim pankartımıza yüzde yüz uymuyor ama biz yine Ramazan gününde devlet görevlilerini yormak istemedik. Kendi imkanlarımızla söküp teslim ettik. Tebligat gereği tutanak tutuldu. Biz de imzaladık. Şu anda evimize gideceğiz. Ama içler acısı olan konu şudur: Türkiye Cumhuriyeti diyoruz, ama artık 'Cumhuriyet' tabelada kalmış. Ülkenin yönetim şeklinin ne olduğunu biz gerçekten anlamadık."

"Dilsiz şeytan olmamaya davet ediyorum"

"Oligarşi mi monarşi mi teokrasi mi karmakarışık... Türk tipi başkanlık dedikleri herhâlde bu olsa gerek. Artık anayasal hiçbir hakkımız yok. Tamamen bir parti devleti hâline dönmüşüz. Allah sonumuzu hayır etsin diyoruz. Ama tüm vatandaşlarımızı da haksızlık karşısında susmamaya davet ediyorum. Dilsiz şeytan olmamaya davet ediyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.”

MHP'ye İlçe Tarihindeki En Fazla Oyu Aldırmıştı

Mutlu, MHP adayı olarak girdiği 2014’teki yerel seçimlerde 14 bin 198 oy alarak AKP ve CHP adayının ardında yer almıştı. Mutlu, MHP’ye ilçe tarihindeki en fazla oyunu kazandırmasına rağmen seçimi kaybederken AKP adayı Adnan Yaşar Görmez ise kazanarak belediyeyi CHP’den devralmıştı. 2019 seçimlerinde ise ilçeyi yeniden CHP kazanmıştı.

 

 

128 Milyar Dolar nerede Yurdadoğ Mutlu MHP Torbalı İzmir Torbalı Belediyesi MHP İlçe Başkanı AKP CHP damat Berat Albayrak 128 Milyar dolar afiş Muhalefet 128 milyar dolar nerede pankartı pankart 128 milyar dola