Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a Yolsuzluk Davasında Verilen Hapis Cezası Ertelendi

TAKİP ET

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında verilen 3 yıl hapis cezası ertelenerek, Han'ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan, yolsuzluk davası çerçevesinde aldığı 3 yıl hapis cezasının ertelenmesi ve kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. 

İslamabad Yüksek Mahkemesi, İmran Khan'ın yolsuzluk davasına ilişkin 3 yıl hapis cezasını değerlendirdi ve cezayı erteleyerek eski Başbakan'ın kefaletle serbest bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme, daha önce İmran Khan'ı başbakanlık döneminde 490 bin dolar değerinde hediyeleri satmak ve görevi kötüye kullanmakla suçlu bulmuş, bu nedenle tutuklama kararı vermiş ve 3 yıl hapis cezası vermişti.

Pakistan polisi, mahkeme kararı uyarınca İmran Khan'ı 5 Ağustos'ta Lahor şehrindeki evinde tutuklamıştı.

Pakistan Seçim Komisyonu ise 8 Ağustos'ta, yolsuzluk davasında suçlu bulunarak tutuklanan eski Başbakan İmran Khan'ı 5 yıl süreyle siyasetten men etmişti.

Şu an İmran Khan, ülkenin kuzeybatısındaki Attock Cezaevi'nde tutuluyor.

Öte yandan, 10 Nisan 2022'de Pakistan Parlamentosunda yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyu alan İmran Khan hükümeti düşmüştü. Ülkenin üç dönem başbakanı olan Nawaz Sharif'in kardeşi Shahbaz Sharif ise 11 Nisan 2022'de Meclis'te yapılan oylamada 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan olarak seçilmişti.

imran han pakistan cezaevi