Eski Pakistan Başbakanı İmran Han Hakkında Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Nisan ayında parlamentoda düzenlenen güven oylamasını kaybederek görevinden alınan eski Pakistan Başbakanı İmran Han hakkında "polisi ve yargı mensuplarını tehdit ettiği" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre bir süre önce görevden alınan eski Pakistan Başbakanı İmran Han hakkında, iç politikada gerginliğin arttığı bir dönemde yaptığı konuşmada güvenlik güçleri ve yargı sistemi çalışanlarını tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Pakistan polisinin soruşturma başlatıldığını duyurmasının ardından İmran Han'ın evinin önünde toplanan destekçileri, Han'ın tutuklanması halinde "başkenti ele geçirmeye" yemin etti.

Yakınlarının İşkence Gördüğünü İddia Etti

Parlamentoda güven oylamasıyla görevden alındıktan sonra hükümete ve orduya yönelik eleştirel konuşmalar yapmayı sürdüren İmran Han, cumartesi günü yaptığı konuşmada "isyana teşvik" suçlamasıyla gözaltına alınan kendisine çok yakın isimlerden birinin işkence gördüğünü öne sürdü.

Gözaltındaki kötü muameleler nedeniyle İslamabad Emniyet Müdürü ve savcıyı kınayan İmran Han "Size karşı harekete geçeceğiz, hazır olun" dedi.

Bunun ardından İmran Han hakkında "devlet görevlilerini alenen tehdit etmek" suçundan soruşturma başlatıldı. 

imran han eski pakistan başbakanı soruşturma başlatıldı hakkında islamabad işkence tehdit