Eski Sinagogdaki Cafenin Logosu Nazi Sembolüne Benzetildi

TAKİP ET

Ukrayna'nın Çernivtsi şehrinde bulunan eski bir sinagogdaki cafenin logosu, Nazilerin milis gücü Schutzstaffel'in (Koruma Timi - SS) sembolüne benzetildi.

Ukrayna'nın Çernivtsi şehrinde işletilen bir kahvecinin logosu Nazilerin milis kuvveti olan Schutzstaffel'in sembolüne benzetildi. Cafenin bulunduğu yerin eski bir sinagog olması Ukrayna Yahudi Komitesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Ukrayna Yahudi Komitesi'nin yöneticisi Eduard Dolinsky sosyal medya üzerinden pazartesi günü logoyu "31. Sokak'taki sinagogta, Nazi SS'lerinin sembolünü taşıyan bir kahve dükkanı var." yazarak takipçileriyle paylaştı. 

Dolinsky'nin paylaşımını gören kişiler söz konusu cafenin işletmecilerini Nazilere sempati duymakla suçladı.

Cafe Escobar adlı işletmenin sahipleri tepkilerin ardından bir sonraki gün konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya  söz konusu cafenin işletmecileri logonun deneme aşamasında olduğunu ve kullanılmayacağını sözlerine ekledi. 

 Satılan kahvenin canlandırıcı etkisine dikkat çekmek için logoya iki paratoner yerleştirildiğini söyleyen dükkan sahipleri, yazı tipi hatası yüzünden SS sembolüne benzediğini açıkladı.. "Sizi temin ederiz ki herhangi bir Nazi referansı yok. Logo olumsuz duygulara neden olduysa üzgünüz ve incinen herkesten özür dileriz."

ukrayna yahudi sinagog cafe nazi sembol logo SS