Eski Siyasi Tutsak Hennadii Afanasiev Ruslara Karşı Savaşırken Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Eski siyasi tutsak ve Kırımlı aktivist Hennadii Afanasiev, işgalci Rus ordusuyla çıkan çatışma sonucunda hayatını kaybetti.

Kırım doğumlu sivil aktivist ve eski siyasi tutsak Hennadii Afanasiev, Luhansk yakınlarında işgalci Rus ordusuyla çıkan bir çatışma sonucu hayatını kaybetti. Hennadii Afanasiev'in ölümü, eşi Lyudmila Afanasieva tarafından bugün doğrulandı. 

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Hennadii Afanasiev'in Luhansk bölgesinde konuşlanan 241. tugayın 130. taburunda savaştığını ve çıkan çatışma sonucu hayatını kaybettiği söyledi. 

Hennadii Afanasiev'in ölümü üzerine konuşan Ukrayna milletvekili Oleksiy Honcharenko, "2014 yılında işgalcilerin Kırım'da gözaltına aldığı Hennadii; 2016 yılına kadar Rusların elinde tutsak kaldı ve işkence gördü. 2016 yılında gerçekleşen takas sonrasında Kiev'e gidip orduya katılan Afanasiev, şimdi de özgürlüğümüz için hayatını feda etti." dedi. 

Kırım'ın yasadışı işgalinin ilk günü gözaltına alınan Afanasiev, 2016 yılında Rus hapishanesinden serbest bırakıldıktan sonra Özgürlük Radyosu'nda yazarlık yapmıştı. 

Hennadii Afanasiev Kırım