Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Erdoğan'ı Sinirlendirecek Bir Çıkış Daha

TAKİP ET

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin siyasi diskurunun tersine açıklamalarını sürdürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi diskuruna taban tabana zıt açıklamalarını sürdüren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. Çarşı pazara gidiyorum. Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor. Ben yaşadığımı söylerim" diye konuştu.

Hayat pahalılığı sorununun gözle görünür hale geldiğini ve TÜİK rakamlarına ihtiyaç olmadığını belirten Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı. En az 2 sene evvel, ‘böyle bir sıkıntı var, hükümetimiz derhal tedbir almalı, bunu görmemek, inkar etmek veya basit görmek doğru değil’ demiştim. Bunu bütün içtenliğimle söyledim. Çünkü ben halkın içinde yaşıyorum. Sadece kendi bölgemde değil Türkiye’den gelen herkesin uğrak yerindeyim. Herkesin gidişattan sıkıntı, endişe duyduğunu görüyor, dinliyorum. Çarşı pazara gidiyorum. Markete bazen yalnız bazen eşimle gidiyorum. Benim gördüğüm enflasyon TÜİK’e benzemiyor" ifadelerini kullandı.

"Rakamlara boğulmamak lazım" diyen Arınç, "Bir sorun elle tutulur, gözle görülür hale gelmiş ise TÜİK rakamlarına ne de başka bir şeye ihtiyaç var. Onlar ekonomik gösterge için önemlidir tabi. Ben yaşadığımı söylerim" şeklinde konuştu. Arınç ayrıca erken seçimin yapılabileceğini de ekledi.

Arınç daha önce de benzer açıklamalar yapmıştı. 

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' Çağrısına Destek: Bana Düşen Bir Görev Olursa Yaparım

Bülent Arınç'tan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Kızdıracak 19 Mayıs Mesajı

Gezi Davası: Bülent Arınç'tan 'Adalet' Mesajları

Bülent Arınç'tan AKP'li Vekillere: Ulan 2 Kilo Et Kaç Para Biliyor Musun Sen?

Bülent Arınç: Enflasyon Yüzde 60'ı Bulmuşsa Milleti Hitabet İle Coşturamaz, Konuşmayla Aldatamazsınız

eski tbmm başkanı bülent arınç recep Tayyip Erdoğan sinirlendirecek bir çıkış daha enflasyon tüik