Eski TMSF Yöneticisi: Taşkesenlioğlu Bir Daha Bankacılık Yapamayacakken Halk Bankası Genel Müdürü Yapıldı

TAKİP ET

Eski TMSF yöneticisi ve Gelecek Partili Abdullah Güzelgüder, 180 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun FETÖ'ye ait Bank Asya yöneticiliği yaptığı günlerdeki faaliyetlerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Taşkesenlioğlu'nun FETÖ'nün banka dışına sermaye çıkardığından şüphe edilen bir krediye onay verdiğini belirten Güzelgüder, bu olaydan sonra Taşkesenlioğlu'nun Halk Bank Genel Müdürü yapıldığını söyledi.

T24'te konuşan eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzelgüder, Ali Fuat Taşkesenlioğlu Bank Asya yönetimindeyken İzmir Aliağa'da Atıl Akkan adlı bir şahsa 100 milyon doların üzerinde bir kredi verdiğini ve bu şahsın kefalet imzalarının dahi alınmadığını ve sonunda bu kredinin battığını açıkladı.

Güzelgüder, bu sözde krediyle FETÖ'nün banka dışına sermaye çıkardığına dair çok ciddi bir şüphe olduğunu ifade etti.

Böyle bir kredi veren bankacının bir daha bankacılık bile yapamaması gerektiğini belirten Güzelgüder, bir "görünmez elin" ortaya çıkarak Taşkesenlioğlu'nu Halk Bank'ın başına getirdiğini söyledi. 

Sedat Peker, Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun SPK Başkanlığı döneminde 180 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etti.

Sedat Peker SPK'daki Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Erdoğan'ın 'Hırsız' Danışmanı...

 

eski tmsf yöneticisi abdullah güzelgüder ali fuat taşkesenlioğlu zehra taşkesenlioğlu bir daha bankacılık yapamayacakken halk bank genel müdürü yapıldı spk sermaye piyasası kurulu fetö