Eski Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Ünser, Hizbullah'ın Katlettiği Ali Dündar'ı Hatırlattı: Bu Suskunluk Değer Mi?

TAKİP ET

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, 1999 yılı mahalli seçimlerinde MHP adına Diyarbakır'dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ali Dündar cinayetini hatırlatarak MHP'ye tepki gösterdi. 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, 1999 yılı mahalli seçimlerinde MHP adına Diyarbakır'dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ali Dündar cinayetini hatırlatarak MHP'ye tepki gösterdi. 

Ünser Twitter hesabından paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullandı:

"MHP Diyarbakır BBB adayını çocuklarının gözü önünde hizbullahçılar öldürdüler. Hüdaparın Genel Başkanı Cumhur İttifakından milletvekili adayı. Bu suskunluk değer mi?"

Hizbullah'ın Katlettiği Ali Dündar'ın Ölümü

Diyarbakır’da yerel seçimlere hazırlanan MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Dündar, evinde kahvaltı yaparken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıyı yapan kişi, pidelerin arasına gizlediği silahla Dündar’ı vurarak kaçmıştı. Olay yerinde hayatını kaybeden Dündar’ın öldürülmesinin arkasında Kürtçü Şeriatçı Hizbullah örgütünün olduğu belirlenmişti.

Emekli Polis Dündar, MHP’ye Katılmıştı

Ali Dündar, 1980-1990 yılları arasında Diyarbakır’da polis olarak görev yapmıştı. Emekli olduktan sonra MHP’ye katılan Dündar, Diyarbakır Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti. 18 Nisan seçimlerinde ise MHP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Evli ve beş çocuk babası olan Dündar, bir sabah ailesiyle birlikte yer sofrasında kahvaltı ediyordu.

Çocuklarının Gözleri Önünde Katledildi

Seçime çok az bir gün kala saat 09.30 sıralarında kapının çalınmasıyla Ali Dündar'ın kızı Berfin kapıyı açmıştı. Karşısında “Size pide getirdim” diyen bir yabancı gören küçük kızın önünü iterek içeri giren saldırgan, elindeki pidelerin arasına sakladığı ‘Makarov’ marka silahla Dündar’a ateş açmıştı. Vücuduna altı kurşun isabet eden Dündar, olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından güvenlik güçleri bölgeye sevk edilmiş, yapılan incelemede, Dündar’ın vücuduna beş kurşunun isabet ettiği tespit edilmişti. Saldırının gerçekleştirildiği Makarov tipi silahın ise daha önce Hizbullah örgütü tarafından kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Vali: Hizbullah’ın İşi

Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cinayetin Hizbullah örgütü tarafından işlendiğini ve olayla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını söylemişti. Kayalı, saldırının tek kişi tarafından yapıldığını ve failin eşgalinin belirlendiğini belirterek şöyle konuşmuştu:

“Cinayetin yasa dışı Hizbullah örgütü tarafından işlendiği suç aleti silahtan da anlaşılmıştır. Bu silahın yapılan incelemesinde, daha öncede bazı olaylarda kullanıldığı tesbit edilmiştir. Olayla ilgili olarak bazı kişiler gözaltına alınmıştır. Eylemi gerçekleştiren kişinin eşgalinin belirlendiğini ve bu kişinin daha önce bazı olaylara karıştığının tespit edildiğini bildirdik.” 

Şehit Sayılmadı

2007 yılında Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde açılan davada Dündar'ın kızları Burçin ve Başak'ın açtığı dava üzerine, emekli polisin şehit sayılması istenmişti. Dündar'ın Kürtçü Şeriatçı Hizbullah militanlarınca öldürüldüğünü kabul eden Ankara 11. İdare Mahkemesi, "Görevi başında öldürülmediği için şehit sayılamaz" kararı vermişti.

hakan ünser ali dündar Hizbullah hüdapar cumhur ittifakı