Eski Vali, Kuzeninin Ölümüne İsyan Etti: Sistem Ölüme Terk Etti

TAKİP ET

Eski vali Ahmet Altıparmak, mide kanaması şikayetiyle hastaneye giden ancak gerekli tedaviler uygulanmayan kuzeninin ölümü üzerine isyan etti.

21 Haziran 2017 tarihine kadar farklı şehirlerde valilik yapan ancak o tarihten sonra merkez valiliğine atanan Ahmet Altıparmak sosyal medya hesabından sağlık sistemine tepki gösterdi. 

Kuzeni Ali İmran Kaplan'ın şiddetli mide ağrısı şikayetiyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğunu ancak buradan ağrı kesici serum ve lağman verilerek gönderildiğini iddia eden Altıparmak, sürecin devamında da ihmaller olduğunu belirterek ateş püskürdü. 

Altırmak'ın iddialarına göre Kaplan, ağrıları geçmeyince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede Kaplan'ın mide kanaması geçirdiği tespit edildi. Ameliyata alınan Kaplan'ın midesinin delindiği ve bunun üzerine dışkısının kanına karıştığı belirlendi.

Durumu fark eden doktorlar Kaplan'ı Ankara'ya sevk etmek istedi ancak Ankara’daki hastaneler Kaplan’ın sevkini kabul etmedi. Bunun üzerine Altırparmak devreye girerek kuzenini Ankara Şehir Hastanesi’ne aldırdı ancak Kaplan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Ölüme Terk Eden Sistem!

Ülkedeki sağlık sistemininin kuzenini ölüme terk ettiğini ifade eden Eski Vali Ahmet Altıparmak, “Ülsere bağlı mide kanamasından hasta kaybedilir mi? Bu ülkede edilir! Ağrıdan kıvranan hastaya önce ağrı kesici, sonra lağman verip gönderen ilgisizlik ve karşı taraf kabul etmiyor diye ölüme terk eden sistem, daha 51'ndeki bir Yiğidi öldürdü! Ankara ve Kırşehir Valilerimizin özel çabasına, Kırşehir İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Daire Başkanının gayretlerine rağmen, muhatap hastanelerin kabul etmeden sevkin yapılamaması vahim hadiseyi yaşattı. Dilerim başka hastalarımız böyle üzücü bir olayı yaşamaz” ifadelerini kullandı.

eski vali ahmet altıparmak kuzeni ali imran kaplan mide kanaması sağlık sistemi öldü isyan