Üniversiteler Liyakatsizliğin ve Adam Kayırmanın Merkezi Haline Geldi: Eski ve Yeni Rektör Arasında 'Akrabasına Sahip Çıksın' Kavgası

TAKİP ET

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Recep Bentli'nin akrabalarının akademik ve idari kadrolarda olması dikkat çekmişti.

Türkiye Cumhuriyeti'nde "hamili kart yakınımdır" skandallarının yerini "ilgili ilandaki yakınım içindir" skandalları aldı. Bilhassa AKP döneminde her ile açılan üniversiteler adam kayırmanın ve liyakatsizliğin merkezi oldu. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Recep Bentli’nin akrabalarının akademik ve idari kadrolarda  olması  dikkat çekmişti. Konuyla ilgili rektör Bentli, personel alımlarının bir önceki rektör ve AKP eski Milletvekili Aysun Bay Karabulut döneminde yapıldığını söyledi. Karabulut, Bentli’nin iddialarına "Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı" şeklinde yanıt verdi.

Bingöl Üniversitesi'nden Adrese Teslim İş İlanı: İlanda 32 Yaş Tercihi ve Birçok Sertifika İstenmesi Dikkat Çekti

Bingöl Üniversitesi'nden Bir Skandal Daha: Destek Personeli İlanının Şartlarını Sadece AKP İl Başkan Yardımcısı Karşıladı

Bentli’nin teyzesinin kızı olan ve destek personeli bünyesinde temizlikçi olarak alınan Nazlı Bahar Canbay’ın hukuk biriminde büro personeli olarak görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; rektör Bentli, işe alımlarla ilgili bir önceki dönemde rektör olan Aysun Bay Karabulut’u işaret etti

Bentli, bahsi geçen kişilerin kadro ve görevlendirmelerinin kendisinin döneminde yapılmadığını ileri sürerek, söz konusu iddiaların "deprem sonrası zor şartlarda iş yapma enerjilerini yok etmeye" yönelik olduğunu söyledi. Bentli, "Dolayısıyla bu süreçlerin şahsımla ilgili hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Rektörlüğüm döneminde yapılmış gibi lanse edilen bu iftira manipülatif ve dezenformasyon içerikli asılsız haberlerin yakın takipçisi olacağımı ve müfterilerle ilgili tüm yasal haklarımı saklı tutacağımı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım." dedi.

Eski Rektör Sosyal Medyadan Yanıt Verdi

Bentli’nin iddialarına sosyal medyada cevap veren eski rektör Aysun Bay Karabulut ise, iddiaları reddetti. "Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı" diyen Karabulut şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan hatalar başkalarına mal edilerek düzeltilmemeli. Gerçekler gün yüzüne çıkınca bazı şeyleri düzeltmek için ben yapmadım başkası yaptı demek ancak 3 yaşındaki çocukların düşüncesidir. Lütfen iftira ve yalan haberlerinize alet ettiğiniz kişinin sizden önceki kurucu rektör olduğunu sabahlara kadar kurmak için uğraştığını, emek verdiğini unutmayın. Benim ablam o şehirde 5 yıl Milletvekilliği yaptı sizi de iki dönem il sağlık müdürlüğü yaptı. Benden sonraki atanmanızı da destekledi. Bana saygınız yoksa en azından sizi atatan ve atayan iradeye karşı bu tür yollara başvurmayınız."

Karabulut'un sosyal medyada yaptığı açıklamayı daha sonra kaldırdığı görüldü.

malatya turgut özal üniversitesi recep bentli aysun bay karabulut adam kayırma