Eski Vergi Dairesi Binası TÜGVA'ya Verilmiş

TAKİP ET

Menemen'de eski Vergi Dairesi binasının TÜGVA'ya ücretsiz olarak devredildiği ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu ve halen Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü TÜGVA hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre İzmir'in Menemen ilçesindeki eski Vergi Dairesi'nin TÜGVA'ya bedelsiz biçimde verildiği ortaya çıktı.

Vakıf, bedelsiz devraldığı Vergi Dairesi binasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle proje yürütürken aynı bakanlığın Menemen'de herhangi bir öğrenci yurdu yok.

Geçtiğimiz yıl boşaltılarak TÜGVA'ya bedelsiz devredilen Vergi Dairesi binasında TÜGVA'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle "Gençliğin Geleceği Ol" adlı bir projeyi yürüttüğü ve proje kapsamında gençlere Kuran, Osmanlıca, müzik, tiyatro, okçuluk, spor ve benzeri kurslar verdiği, gençlerin katılımını artırmak amacıyla çiğköfte partileri yapıldığı öğrenildi.

Ne Olmuştu?

Büyükada İskelesi'nin üst katında TÜGVA'ya yok pahasına tahsis edilen kafeteryaya ilişkin sözleşme İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından feshedilmiş ve yargı sürecinin sonunda mahkeme İBB'yi haklı bularak binanın tahliyesine hükmetmiş, ancak polis savcının sözlü olarak verdiği iddiasıyla tahliye işlemini gerçekleştiren İBB zabıtasına müdahale etmişti.

Kısa süre sonra gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı belgelerle TÜGVA mensuplarının devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiğini ve yandaş vakıfların özel öğrenci yurtlarına çökmek için bir araya gelerek yurtları tek tek nasıl paylaştığını ifşa etmişti.

TÜGVA'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise tüm bu iddialar reddedilerek kumpas olarak nitelenmişti.

Bunun ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Düşünebiliyor musunuz 16 milyonluk bir kentte 1 milyon 200 bin üniversite gencinin olduğu bir şehirde İBB’nin yurt yatak sayısı sıfırdı. Bunun sebebi ne? İşte o bahsettiğiniz isimde olan vakıflara ve derneklere imkan sağlanıyordu. Artık böyle bir kapısı yok İBB’nin" demiş, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz. İstanbulluların hakkını, bir avuç insana yedirmeyeceğiz. 16 milyon İstanbulludan daha güçlü kimse yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Eski Vergi Dairesi Binası TÜGVA'ya Verilmiş