Eski AKP İstanbul İl Başkanı, 15 Temmuz'da Kaybolan Silahlar Üzerinden Yapılan Tartışma Sebebiyle İfade Verdi

TAKİP ET

Eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Berat Albayrak'ın şikayeti üzerine ifade verdi.

15 Temmuz günü AKP İstanbul İl Başkanı olan Selim Temurci, suç örgütü lideri Sedat Peker'in, ''15 Temmuz darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devlet envanterine kayıtlı olmayan silahları sivillere ve AKP gençlik kollarından Osman Tomakin’e teslim etti'' iddialarının ardından o dönem AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yapan kişinin Berat Albayrak’a yakın olduğunu savunarak, “Savcılarımıza Allah için yalvarıyorum, görevinizi yerine getirin. Berat Albayrak’a yakın olduğunu düşündüğüm il gençlik kolları başkanımız, bu işi Berat beyin haberi olmadan asla yapamaz” dedi. 

Temurci'nin iddialarının ardından eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak suç duyurusunda bulundu. Albayrak'ın şikayeti üzerine Çekmeköy Polis Karakolu’nda ifade veren Temurci, karakol çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada,''Berat Albayrak bizden niye şikayetçi oluyor? Dönemin başbakanına kurulan kumpası İçişleri Bakanı da söylüyor. Biz dedik ki ey Berat Albayrak şayet böyle bir şey yapılmışsa bu talimat iç işleri bakanının talimatı olmaz bu gençlik kolları üzerinde musallat olduğun teşkilat senin bilgin olmadan bunu yapmaz” ifadelerini kullandı.

Savcılık Harekete Geçip İnceleme Yapsın

Dönemin başbakanı ve iktidar partisinden bir açıklama beklendiğini ancak kimsenin açıklama yapmadığını, bu sebeple savcılığın devreye girerek inceleme yapması gerektiğini vurgulayan Temurci, ''15 Temmuz akşamı milletimizi sokağa döken bir kardeşiniz olarak çok farklı bir tabloyla karşılaştık. Bilgimin olmadığı bir olayda bu deli saçmasıdır demeye hazırlanırken 15 Temmuz gazimiz Ahmet Onay kardeşimiz çıkıp dedi ki Sedat Peker’in söylemleri doğru. Hal böyle olunca da vatandaş Selim başkan silah dağıtıldı mı diye bize soruyor. Televizyon kanallarında da durum hep bize soruldu. İstedik ki dönemin başbakanı ve iktidar partisi çıkıp açıklamalar yapsınlar. Açıklama yapılmadı. Her şey dönemin il başkanı şahsıma yüklendi. Sorular karşısında biz de net açıklamalar yaptık.

Bizim bu silah dağıtımıyla hiçbir ilgimiz, bilgimiz yoktur. Gazimizin açıklamaları sonrasında bile savcılarım harekete geçmedi. Çağrımız savcılık harekete geçip gerekli incelemeyi yapsınlar. AKP'de derin sessizlik sürüyor. Biz şu anda Gelecek Partisi’nde siyaset yapıyoruz. Biz AKP ilkelerinin düşmanı değiliz. Bu ilkeleri çiğneyenler utansın'' dedi.

At Kim, İt Kim Henüz Belli Değil

Temurci, Albayrak'ın ''At izi it izine karıştı'' sözlerini anımsatarak, “Kendisi buna alınmış ve hakkımızda hem tazminat hem de ceza davası açmış. Psikolojik varlığında azalma olduğunu iddia etmiş. Oysa bu ekonomik sonuçların bu milleti getirdiği noktada herkes çıkıp psikolojininin bozulduğunu iddia ederek dava açarsa ne olur. 15 Temmuz ruhunu yüreğinde hisseden herkes için bu şaibenin kalkması adına hukukun işlemesi çağrısında bulunuyorum. Hodri meydan diyorum. Sessizlik bozulsun. Savcılarımız harekete geçsin. Milletin içine çıkacak cesaretleri yok. At izinin it izine karıştığını söylemişti çok doğru ama at kim it kim henüz belli değil. Ben ve arkadaşlarım Türk yargısına inanıyoruz. 15 Temmuz öncesi ve sonrası vatandaşa silah mı dağıtıldı sorusunun cevabının savcılarımız tarafından ortaya çıkartılıp 15 Temmuz’u kirlerinden ve paslarından arındırılarak milletimize hediye edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

selim temurci berat albayrak 15 temmuz silah ifade eski akp il başkanı