Eskişehir'de Açık Alanlardaki Etkinliklere Yasak Getirildi: Anadolu Fest Yapılamayacak

TAKİP ET

Eskişehir'de düzenlenecek olan açık alan etkinliklerine valilik kararıyla yasak getirildi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte huzur ortamı, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla her türlü etkinliğin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde 19 Mayıs 2022 günü yapılacak olan kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca, düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç olmak üzere, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik (yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, afiş/pankart asma, konser, şenlik, festival vb), Eskişehir Valiliğinin kararıyla yarından itibaren 15 gün süreyle yasaklanmıştır."


Festival Yapılamayacak


Valiliğin bu kararıyla Eskişehir'de Çin Virüsü salgınından bu yana düzenlenecek olan ilk büyük festival olması planlanan Anadolu Fest de yapılamayacak.

12-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Anadolu Fest'in biletleri aylar öncesinden satışa sunuldu. Festivalde Levent Yüksel, Haluk Levent, Teoman, Hayko Cepkin, Sagopa Kajmer, Yeni Türkü gibi birçok isim de sahne alacaktı. Festivale on binlerce üniversite öğrencisinin katılması bekleniyordu. 

anadolu fest festival eskişehir yasak gösteri yasağı etkinlik yasağı